Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalainen musiikkitiedottaja löysi maanantaina työpöydältään nauhurin, jonka haastattelunauhalla puhuu edesmennyt Foo Fighters-rumpali Taylor Hawkins – "Hän oli todella energinen"

Vuosikausien ajan suomalaista musiikkialan tiedottamista tehnyt Taija Holm muistaa edelleen hyvin, kun Foo Fighters-yhtye esiintyi Seinäjoen Provinssirockissa kesäkuussa 2009. Bändiä odotettiin kuumeisesti paikalle ja yhtyeen kuljetus oli hieman myöhässä. Holm oli tuolloin Provinssirockin tiedottaja.

Yhtye pääsi Seinäjoelle ja lehdistötilaisuus alkoi lähes välittömästi. Tuossa tilaisuudessa roolia otti rumpali, viikonloppuna äkillisesti edesmennyt Taylor Hawkins. Holm huomasi nopeasti, että vaikka Foo Fighters on Dave Grohlin bändi, yhtyeen yhtä selkeä kakkosmies on Hawkins.

– Taylor oli todella energinen, liidasi tilaisuutta ja jakoi suomalaisille toimittajille puheenvuoroja. Kun häneltä kysyttiin jotain, vastaukset olivat aina pitkiä. Hänestä huomasi, että näitä hommia on tehty jonkun verran aikaisemminkin, Holm muistelee.

Sitten yhtye pääsi nousemaan festivaalin päälavalle. Foo Fighters oli tapahtuman pääesiintyjänä, ja Holm lähti viemään kuvaajia yleisön poikki miksauskopille, josta yhtyettä sai kuvata.

Matka osoittautui haasteelliseksi.

– Se yleisöalue oli viimeistä millimetriä myöten täynnä. Yleisömassan läpi piti kulkea sivuttain että sieltä pääsi eteenpäin. Törnävänsaarella ei sinä iltana ollut varmasti yhtään tyhjää tilaa, niin paljon bändiä oli odotettu, Holm muistaa.

Varsinainen keikka oli menestys.

– Se menee omissa papereissa kaikkien aikojen kolmen parhaan keikan joukkoon. Ja alalla on tullut nähtyä useampia satoja keikkoja, Holm sanoo.

Maaliskuussa 2022 rumpali Taylor Hawkinsin maallinen vaellus päättyi Kolumbian Bogotassa. Suomessa elettiin lauantaiaamua, kun Foo Fighters tiedotti yllättävästä ja traagisesta uutisesta.

– Uutinen on todella järkyttävä. Kun miettii bändiä, kyseessä oli sellainen yhtye joka hoiti hommansa todella tyylikkäästi. Taylorilla oli kokonaisuudessa iso rooli. Ryhmä oli sellainen, joka piti ehdottomasti nähdä livenä että tajusi millainen voima siinä on.

Maanantaina Taija Holm löysi työpöydältään nauhurin, jolla puhuu nyt edesmennyt muusikko.

– Samaisessa Provinssirockissa joku toimittaja unohti lehdistötilaan nauhurinsa. Hän oli juuri tehnyt haastattelun nimenomaan Taylorin kanssa. Olen yrittänyt sittemmin etsiä, kenen tuo nauhuri olisi. Täällä se on tallessa, jos joku tunnistaa omakseen.