Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koskialue kunnostetaan ja kalatie korjataan Brobölessä

Brobölen padon koskialue aiotaan kunnostaa ja kalatie korjataan. Näin päätti tekninen valiokunta tiistain kokouksessaan.

Yksityiskohtaisempi suunnittelu käynnistyy vielä kevään aikana, sillä kunnostustyöt aiotaan tehdä ensi kesänä, kerrotaan kunnan tiedotteessa.

Hankkeen toteutusaikataulu tarkentuu suunnittelutyön ja lupaprosessien edetessä.

Alustava kustannusarvio toteutettavalle kunnostusratkaisulle on 175 000 euroa.

Hankkeen peruslähtökohtana on kalojen ja muun eliöstön vapaan liikkuvuuden turvaaminen sekä alueen luonnon monimuotoisuuden ja elinympäristöjen lisääminen tulvasuojelun edellyttämiä toimenpiteitä unohtamatta.

Lisäksi hankkeessa toteutettavat toimenpiteet palvelevat vuosikymmenien ajan tehtyjen taimenkannan tukitoimenpiteiden jatkamista, alueen viihtyisyyttä ja virkistysmahdollisuuksia.

Tekniselle valiokunnalle esitettiin päätöksenteon pohjaksi kaksi mahdollista kunnostusvaihtoehtoa: padon purkaminen ja koskialueen kunnostaminen tai nykyisen kalatien korjaaminen niin, että pato voidaan pääosin säilyttää ja koskialue kunnostaa. Lautakunta katsoi, että jälkimmäisellä kunnostusvaihtoehdolla voidaan turvata kohteen maisemalliset, kulttuurihistorialliset ja toiminnalliset arvot parhaiten.

Lue myös: Brobölen patoa esitetään purettavaksi – uhanalainen meritaimen halutaan pelastaa Sipoonjoessa