Oppilaiden näytelmällä on pitkät perinteet Mika Waltarin koulussa – tällä kertaa koululaisnäytelmä pohtii ystävyyttä ja erilaisuutta

Ensi viikon keskiviikkoa 6. huhtikuuta odotetaan Mika Walterin koulussa jännityksen sekaisella innolla. Silloin ensi-iltansa saa koulun oppilaiden lastennäytelmä Uni yksisarvisesta.

– Jännitän sitä, osaammeko kaikki vuorosanat ja mitä yleisö tykkää esityksestä, näytelmän toista pääroolia, yksisarvista esittävä Vappu Boström kertoo.

Näytelmän tekeminen on Mika Waltarin koulussa jo useamman vuoden perinne.

Niitä on valmistunut joka vuosi koulun avaamisesta vuodesta 2015 lähtien 5.–6. luokkalaisten voimin.

Näytelmän teko kuuluu sekä äidinkielen, taito- ja taideaineiden opiskeluun, että valinnaiskurssin sisältöön.

Tämänkertaisen näytelmän ideoinnissa ovat oppilaat olleet mukana. Syntyi tarina ystävyydestä ja erilaisuudesta. Pääosassa Nina Heleniuksen esittämä tyttö, joka kohtaa unimaailmassa erilaisia satuhahmoja.

– Yhteinen näytelmä-projekti on parantanut entisestäänkin hyviä yhteistyötaitoja ja luokkahenkeä. Vastuunottoa on täytynyt opetella, koska jokaisen työpanos ja hyvä keskittyminen siihen ovat tärkeää onnistuneen lopputuloksen saamiseksi, näytelmän käsikirjoituksesta vastannut opettaja Anna Kilpeläinen kertoo.

Kilpeläisen mukaan kaikissa oppilailla on näytelmässä oma rooli, toisilla jopa kaksoisrooli.

– Näytelmän käsikirjoituksen lukuharjoitukset alkoivat marraskuun lopussa. Harjoitustahti on tiivistynyt kohti ensi-iltaa. Viimeiset koulupäivät ennen esitystä pyhitetään kokonaan harjoittelulle.

Uni yksisarvisesta näytelmä Mika Waltarin koulussa ke 6.4. ja to 7.4. klo 18. Ovet auki klo 17.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut