Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin perjantaina alkava hoitajalakko näkyy Sipoossa – osa palveluista sulkeutuu

Perjantaina 1. huhtikuuta alkavalla hoitajajärjestöjen lakolla on vaikutuksia myös Sipoossa.

Lakko vaikuttaa sipoolaisten jatkohoitoon erikoissairaanhoidossa sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) järjestämiin laboratorio- ja röntgenpalveluihin sekä koronavirustestaukseen, kunnan tiedotteessa kerrotaan.

Kunnan saamien tietojen mukaan HUS on sulkemassa kokonaan Nikkilän terveysaseman laboratorion ja myös koronavirustestauspisteen Sipoossa. Itä-Uudellamaalla avoinna pysyisi Porvoon terveysaseman laboratorio.

– Monella sipoolaisella voi olla lähete esimerkiksi luuston, keuhkojen ja hampaiston röntgenkuvauksiin. Toiveena on, että mahdollisuuksien mukaan potilaat menisivät näihin tutkimuksiin vasta lakon jälkeen, jos tutkimukset eivät ole ehdottoman kiireellisiä, Sipoon sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo tiedotteessa.

Sen sijaan lakon ei pitäisi vaikuttaa merkittävästi muihin Nikkilän sote-aseman palveluihin, sillä lakko ei koske terveyskeskuksia.

– Terveyskeskusten on ilmoitettu jäävän lakon ulkopuolelle. Näin ollen Nikkilän sosiaali- ja terveysasema palvelee sipoolaisia hoitajalakon aikanakin, Kokko sanoo.

HUS kokoaa verkkosivuillensa ohjeita ja tietoa lakon vaikutuksista osoitteeseen hus.fi/lakko. Sivulta löytyvät tiedot avoinna ja suljettuna olevista yksiköistä kunnittain tai alueittain.