Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

OP: Naiset olleet viime vuosina sijoittajina miehiä menestyneempiä – Näiden yhtiöiden osakkeet vuoden 2021 suosituimpia

Suomessa ylitettiin viime viikolla miljoonan osakkeenomistajan raja, kertoo arvopaperikeskus Euroclear Finlandin ylläpitämä arvo-osuusjärjestelmä.

OP-ryhmän osakedatan mukaan sijoittajien mediaani-ikä oli viime vuonna 42 vuotta, kun taas vuonna 2016 se oli 52 vuotta. Viidessä vuodessa sijoittajien mediaani-ikä on laskenut kymmenellä vuodella.

Samassa ajassa on tapahtunut myös merkittävä muutos naisten kiinnostuksessa sijoittamiseen, kertoo OP tiedotteessaan. Aktiivisesti sijoittavien naisten määrä on yli kaksinkertaistunut ja 18–29-vuotiaissa kasvu on lähes nelinkertaista.

Samalla sijoittavien naisten mediaani-ikä on laskenut kymmenellä vuodella ollen nyt 46 vuotta. Naiset ovat olleet sijoittajina myös miehiä hieman menestyneempiä, sillä heidän salkkunsa ovat tuottaneet muutamia prosenttiyksikköjä korkeampia tuottoja.

Ulkomaalaisten osakkeiden sekä ETF-tuotteiden, eli rahastojen, joilla käydään kauppaa pörssissä osakkeiden tavoin, suosio on kasvanut merkittävästi. ETF-tuotteiden osuus sijoitussalkuissa on seitsenkertaistunut viidessä vuodessa.

Lisäksi nykyään ensimmäisenä sijoituksena ostetaan viisi kertaa todennäköisemmin ETF-tuote ja kaksi kertaa todennäköisemmin ulkomaalainen osake kuin vuonna 2016. Viidessä vuodessa ulkomaalaisilla osakkeilla käydyn kaupankäynnin määrä on myös kuusinkertaistunut.

Silti suomalaiset luottavat salkuissaan yhä tuttujen kotimaisten yritysten osakkeisiin. Viime vuonna suosituimpia osakkeita olivat Nokia, Nordea, Fortum, Sampo ja Outokumpu. Vastaavasti vuonna 2016 suosituimpia osakkeita olivat Nokian, Nordean, Fortumin ja Outokummun lisäksi Neste, kertoo OP.