Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sukkulabussille uusi kausi – Viime vuonna Sipoonkorpeen menijöitä palvellut reittibussi rullaa ensi kesänä viikonloppuisin

Sipoonkorpeen pääsee hop-on, hop-off-bussilla myös ensi kesänä.

Viime vuonna kausi kesti huhtikuulta marraskuulle, nyt bussin on tarkoitus palvella kansallispuistossa kävijöitä toukokuusta syyskuun loppuun.

Metsähallituksen kävijätilastojen mukaan pääkaupunkiseudun kansallispuistoissa vieraillaan vilkkaimmin viikonloppuisin.

– Myös viime vuoden kokeilusta kerätyn matkustajapalautteen ja kokemusten perusteella tämän vuoden liikennöinti keskittyy viikonloppuihin, koordinaattori Anniina Laitala Vantaan kaupunkikulttuurin toimialalta kertoo.

–Toivomme, että bussipalvelu houkuttelee yhä enemmän käyttäjiä ja mahdollistaa yhä useammalle virkistäytymisen kansallispuiston metsissä, perinnemaisemissa ja järvien rannoilla. Sen käyttö myös mahdollistaa retkeilijöille yhdensuuntaiset vaellukset Sipoonkorvessa, Sipoon elinkeinopäällikkö Katri Roivainen sanoo.

Sipoo ja Vantaa ovat kilpailuttaneet bussipalvelun toteuttajaa maaliskuussa. Viime vuonna reittiliikennettä operoi sipoolainen kuljetusyhtiö Packalén Bus kokeiluluontoisesti.

Ruuhkien välttämiseksi toivotaan, että kävijät hyödyntäisivät bussia.

– Tavoitteena on, että bussi pysähtyy vähintään tietyillä määrittelemillämme pysäkeillä, mutta lopullinen reitti ja aikataulut tarkentuvat vasta sitten, nyt kun kilpailutus maaliskuun lopussa päättyi ja päätös palvelun toteuttajasta tehdään, Laitala toteaa.

Uutuutena Sipoonkorven kierroksen mahdollistavaan reittiin on otettu mukaan Tikkurilan ja Nikkilän pääteasemien lisäksi Mellunmäki, jonka metroasemalta pääsee sujuvasti hyppäämään spesiaalibussin kyytiin.

– Lisäksi Tikkurilan ja Kuusijärven välille Hakunilaan olisi tulossa pysäkki Kaskelanrinteeseen, Laitala ilmoittaa.

Hän huomauttaa, että Kuusijärven pysäköintialueen laajennustyöt jatkuvat vielä tulevana kesänä ja syksyllä.

– Ruuhkien välttämiseksi toivotaankin, että kävijät hyödyntäisivät bussia.

Laitalan mukaan tulevan kauden bussipalvelun löydettävyyden parantamiseksi Sipoo ja Vantaa ovat alustavasti keskustelleet HSL:n kanssa siitä, että bussin aikataulut ja reitit saataisiin HSL:n reittioppaaseen.

– Tämä ilman muuta helpottaisi myös retken kokonaissuunnittelua, hän linjaa.

HSL:ssä toiveeseen on suhtauduttu myönteisesti.

– Suunnitelmissa on pilotti, jossa Sipoonkorven kansallispuiston hop-on, hop-off-bussin aikataulut olisivat esillä reittioppaassa, informaatiosuunnittelija Joona Packalén vahvistaa.