Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EuroVelo 10 -pyöräilyreitin suunnistus- ja etäisyystaulujen asennus välille Helsinki–Vaalimaa alkaa – myös Sipoo, Porvoo ja Loviisa mukana

EuroVelo 10 -pyöräilyreitin suunnistus- ja etäisyystaulujen asennus välille Helsinki–Vaalimaa on alkamassa huhtikuun puolivälissä. Reitti on osa Itämerta kiertävää kansainvälistä pyörämatkailureittiä, joka kulkee enimmäkseen alemmalla maantieverkolla ja pyöräteillä hyödyntäen lisäksi kuntien keskustojen katuverkostoja.

EuroVelo 10 Helsinki–Vaalimaa on osa Itämeren ympäri kulkevaa kansainvälistä pyörämatkailureittiä, jossa hankkeessa ovat Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen Ely-keskusten lisäksi Sipoon ja Pyhtään kunnat sekä Porvoon, Loviisan, Kotkan ja Haminan kaupungit.

Suunnistus- ja etäisyystaulujen asennus alkaa huhtikuun puolivälissä olosuhteiden niin salliessa. Nyt toteutettava opastus liittyy Turku–Helsinki-välille kesällä 2021 toteutettuun opastukseen. Länsirannikkoa pitkin kohti pohjoista kulkeva Turku–Vaasa-yhteysväli on parhaillaan suunnittelussa.

Opasteet sijoittuvat enimmäkseen alemmalle maantieverkolle ja pyöräteille. EuroVelo 10 -reitti kulkee myös katuverkkoa pitkin kuntien keskustojen kautta sekä lyhyitä osuuksia yksityistieverkolla. Reitillä on pyritty huomioimaan matkailulliset kohteet, jolloin paikalliset nähtävyydet ja tärkeät pysähdyspaikat ovat saavutettavissa.

Opastus auttaa osaltaan noususuhdanteessa olevaa pyörämatkailua ja tuo samalla esille eri kulkumuotojen käyttötarvetta maantieliikenteessä.