Sipoolaiset valokuvasivat kotikuntaansa omista näkökulmista – näyttely pystytetään kahdesti

Näyttely: Sipoon opiston kurssilla opittiin paljon uutta valokuvauksesta ja saatiin uusia kavereita.

Valokuvaus on harrastus, jota on voinut turvallisesti tehdä myös korona-aikana. Moni onkin kaivanut järjestelmäkameransa esiin viime vuosien aikana ja hakenut uutta innostusta harrastukseen opiston kursseilta.

Sipoon opiston näyttelytilassa Nikkilässä on 20.4.–13.5. esillä näyttely ”Valotuksia”, jonka kuvat ovat Valokuvauksen työpaja -kurssin opiskelijoiden ottamia. Kurssilaiset eli Caterina Backström, Camilla Cederstrand, Heli Hemgård, Mika Honkanen, Minna Kapulainen, Benita Lipponen, Kristin Mollgren, Helena Packalén ja Gito Smeds asuvat kaikki Sipoossa ja heitä yhdistää intohimo valokuvaukseen.

Näyttelyn kuvissa tarkastellaan maailmaa jokaisen kuvaajan omin silmin, omasta näkökulmasta, niin läheltä kuin kaukaa. Jännittävät kuvakulmat, hurmaavat yksityiskohdat ja valloittavat valot sekä varjot saavat katsojan ihastelemaan näitä valokuvia ja pohtimaan, miten monelta eri näkökulmalta arkisiakin asioita voi tutkiskella.

Parasta on ihanat ja innokkaat ihmiset.

Osalle työpajaan osallistuneista kurssi oli jo kolmas opiston valokuvauksen kurssi. Sipoossa lähes neljäkymmentä vuotta asunut Benita Lipponen on harrastanut valokuvausta jo useamman vuosikymmenen, mutta sai silti kursseilta uusia oppeja sekä kokemuksia.

– Kursseilla tutustuimme valokuvauksen eri osa-alueisiin ja saimme joka kerta valokuvaustehtävän, jonka tuloksia sitten analysoimme yhdessä aina seuraavalla kerralla. Kevään työpajassa ehdimme tutustua mm. mustavalkokuvaukseen, muotokuvaukseen sekä ICM-valokuvaukseen, eli tahalliseen, mutta hallittuun kameran liikuttamiseen kuvatessa. Kurssilta olemme saaneet uusien oppien lisäksi myös uusia kavereita, Lipponen kertoo.

Valokuvauksen työpaja -kurssin opettajana toimii keravalainen Päivi Sivonen, joka on itse valmistunut valokuvaajaksi Pekka Halosen akatemiasta.

– Parasta opettamisessa on ihanat ja innokkaat ihmiset, jotka vielä lisäksi haluavat oppia lisää valokuvaamisesta. On kiva, kun saa jakaa oppimaansa ja nähdä opiskelijoiden kurssilla ottamia hienoja kuvia, Sivonen summaa.

Valotuksia – maailma Sipoon opiston valokuvauskurssilaisten silmin -näyttely Sipoon opistotalossa 20.4.–13.5.2022. Opistotalo on avoinna ma–pe klo 10–14 ja ti klo 10–18. Valotuksia -näyttely on esillä myös Nikkilän pääkirjaston näyttelytilassa 19.9.–14.10.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut