Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudistettu Sipoon Sanomat ilmestyy tänään ensimmäistä kertaa

Tämän viikon Sipoon Sanomat näyttää erilaiselta kuin vielä viime viikolla. Torstaina 21.4. julkaistu Sipoon Sanomat on lehden ensimmäinen numero, joka on saanut uuden ulkoasun.

Sanomalehdissä on ollut tapana tehdä erikokoisia uudistuksia tasaisin väliajoin. Sipoon Sanomien osalta muutokset ovat tällä kertaa sekä suuria että pieniä.

Suureksi uudistuksen tekee ennen kaikkea tieto siitä, että se tehdään samaan aikaan kaikissa Mediatalo Keskisuomalaisen lähes 80 sanomalehdessä sekä sanomalehti Karjalaisessa.

Luettavuuden parantamiseksi esimerkiksi tekstin kokoa on hieman kasvatettu.

Tavoitteena on parantaa lehden luettavuutta ja tuoda siihen uutta, modernia ilmettä. Luettavuuden parantamiseksi esimerkiksi tekstin kokoa on hieman kasvatettu ja tummennettu nykyisestä.

Rauhallisen ulkoasun tarkoitus on myös muistuttaa laadukkaasta ja luotettavasta paikallisesta sisällöstä. Lehtiuudistusprojektia vetänyt Terhi Nevalainen on kuvaillut, että jos lehdet ovat tähän saakka olleet hevimusiikkia, uudistuksen myötä siirrytään tyylikkääseen klassiseen. Uuden ulkoasun, johon Sipoon Sanomat on tästä eteenpäin kiedottu, on suunnitellut ruotsalais-tanskalainen Anna Thurfjell.

Kaikkea emme ole kuitenkaan pistäneet uusiksi. Muutoksen jälkeenkin Sipoon Sanomista löytyy tuttuja elementtejä kuten esimerkiksi mielipideosasto. Sinne ovat jatkossakin tervetulleita lukijoidemme mielipidekirjoitukset. Etusijalla ovat aina sipoolaiset näkemykset sipoolaisista asioista.

Myös se on säilynyt, että paperinen lehti on jatkossakin ensisijaisesti paikallisen sisältöjen julkaisukanava. Tavoitteenamme on tehdä sipoolaista lehteä sipoolaisille tai sipoolaisuudesta kiinnostuneille lukijoillemme.

Sipparin tilaajille on kuitenkin myös jatkossa tarjolla runsaasti yleisempää sisältöä tuttuun tapaan näköislehden päivittäisillä lisäsivuilla, verkon uutisvirrasta puhumattakaan.

Uudistuksen toinen vaihe näkyy hieman myöhemmin lehden verkkosivuilla, jonka visuaalinen maailma tulee noudattelemaan nyt toteutetun paperisen lehden muutoksia esimerkiksi kirjasimien ja värien osalta.

Antoisia lukuhetkiä uudistetun Sipoon Sanomien sivuilla.