Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Postia jaetaan tulevaisuudessa enää kolmena päivänä viikossa, jos hallituksen esitys menee läpi

Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen postilain muuttamisesta ja sanomalehtijakelua koskevasta valtionavustuksesta. Esityksen mukaan nykyisestä postin yleispalveluun kuuluvasta viisipäiväisestä keräilystä ja jakelusta siirryttäisiin kolmipäiväiseen keräilyyn ja jakeluun.

Jatkossa yleispalvelun tarjoajan olisi keräiltävä ja jaettava yleispalveluun kuuluvat postilähetykset vähintään kolmena arkipäivänä viikossa, arkipyhiä lukuun ottamatta. Lisäksi yleispalvelun tarjoaja olisi velvollinen tiedottamaan kotitalouksille keräily- ja jakelupäivänsä sekä ylläpitämään tietoa keräily- ja jakelupäivistä verkkosivuillaan.

Samalla esitettäisiin otettavaksi käyttöön määräaikainen sanomalehtijakelua koskeva valtionavustus alueilla, joilla ei ole kaupallisin ehdoin toteutettua sanomalehtien varhaisjakelua eikä saatavilla täysin kattavaa viisipäiväistä varhaisjakelua.

Postilain mukainen yleispalveluvelvoite koskee ainoastaan käteismaksullisia kirjelähetyksiä, kuten postimerkillisiä kirjeitä, ja kotimaista ulkomaille lähetettäviä postipaketteja. Sanoma- ja aikakauslehdet eivät kuulu postilain mukaisen yleispalveluvelvoitteen piiriin.

Juttua muokattu kello 13.56: Päivitetty otsikkoa.