Mikä oli sairaanhoitajan, mikä opettajan kuukausiansio vuonna 2021? – Katso kohun keskellä olevien alojen mediaanitienestit

Kuntasektorilla työskentelevien sairaanhoitajien säännöllisen työajan ansiot olivat viime vuonna 3 210 euroa ja lähihoitajien 2 920 euroa kuukaudessa.

Peruskoulun alaluokkien opettajien säännöllisen työajan ansiot olivat puolestaan 3 678 euroa kuukaudessa, yläkoulun ja lukion opettajien 4 089. Lastentarhanopettajien ansiot olivat 2 868 euroa ja päiväkotien lastenhoitajien 2 409 euroa kuukaudessa. Asia selviää Kuntasektorin palkat -tilaston tiedotteesta.

Kunta-alan kokoaikaisten ja täyttä palkkaa saaneiden kuukausipalkkaisten palkansaajien säännöllisen työajan mediaaniansiot olivat 3 040 euroa kuukaudessa vuonna 2021. Naisten mediaaniansiot olivat 2 974 ja miesten 3 442 euroa kuukaudessa.

– Kuntasektori on varsin naisvaltainen sektori: palkansaajista 81 prosenttia oli naisia vuonna 2021. Osa-aikaisia sektorilla oli 14 prosenttia. Naisten ja osa-aikaisten osuudet ovat pysyneet viime vuosina samalla tasolla, kertoo Tilastokeskuksen yliaktuaari Heli Udd tiedotteessa.

Kuntasektorilla oli vuonna 2021 kokoaikaisia kuukausipalkkaisia palkansaajia 366 000.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut