Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoo suunnittelee miljoonan euron maakauppoja

Sipoon kunta suunnittelee ostavansa kolme kiinteistöä Etelä-Sipoosta. Mikäli kaikki kolme kauppaa toteutuvat, niiden yhteishinta on reilu miljoona euroa.

Kunta on käynyt neuvotteluja Gunnarsintien varrella Söderkullassa sijaitsevasta 1,15 hehtaarin tontista. Kunta on valmis ostamaan kiinteistön omakseen 400 000 eurolla. Yleiskaavassa kyseinen kiinteistö on merkattu keskustaan soveltuvien taajamatoimintojen alueeksi. Käytännössä se tarkoittaa, että alueelle voitaisiin rakentaa suuria vähittäiskaupan toimitiloja.

Kiinteistöllä on arviolta 1940–1950-luvulla rakennettu ja myöhemmin laajennettu päärakennus, erillinen talousrakennus sekä erillinen vuonna 2001 käyttöön otettu asuintalo.

Pinta-alallisesti suurin kunnan omistukseen hankittava kiinteistö olisi Läntisen Hangelbyntien varressa sijaitseva 7,4 hehtaarin tontti. Tontti on toistaiseksi rakentamaton. Kunta on tehnyt kiinteistöstä reilun 374 000 euron ostotarjouksen.

Kunta on tehnyt reilun 233 000 euron ostotarjouksen myös Eriksnäsintien ja Porvoonväylän läheisyydessä olevasta 4,6 hehtaarin tontista. Myös tämä kiinteistö on rakentamaton. Lopullisen päätöksen maakaupoista tekee kunnanhallitus.