Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt se on loppu: Fennovoima lopetti ydinvoimayhteistyön venäläisen Rosatomin kanssa – "Sota Ukrainassa on pahentanut hankkeen riskejä"

Fennovoima on päättänyt yhteistyönsä Rosatomin kanssa. RAOS Projectin kanssa solmittu laitostoimitussopimus raukeaa johtuen yhteistyökumppanin merkittävistä viivästyksistä ja kyvyttömyydestä toteuttaa Hanhikivi 1 -hanke. Viime vuosien aikana toimittajan merkittävät viivästykset ovat jatkuneet ja kasvaneet. Sota Ukrainassa on Fennovoiman mukaan pahentanut hankkeen riskejä, joita RAOS Project ei ole kyennyt ehkäisemään.

Käytännössä sopimuksen päättäminen tarkoittaa sitä, että yhteistyö RAOS Projectin kanssa on päättynyt välittömin vaikutuksin.

– Valitettavasti laitostoimituksen päättämisellä arvioidaan olevan merkittäviä vaikutuksia Fennovoiman työntekijöihin. Vaikutusten arvioidaan koskevan lisäksi kaikkia toimitusketjun toimijoita ja Pyhäjoen aluetta. Päätavoitteenamme on tukea henkilöstöä pitämällä heidät ajan tasalla tilanteesta ja toimia tiiviissä yhteistyössä henkilöstömme ja luottamushenkilöiden kanssa. Lisäksi ylläpidämme työmaa-aluetta”, sanoo Fennovoiman toimitusjohtaja Joachim Specht tiedotteessa.