Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällaiset vahingot aiheutuivat Café Esplanadille, kun auto ajautui sen terassille vappuaattona – IL: "Oli vaikea käsittää, että tuollaista voi käydä"

Café Esplanadi on palvellut Helsingin ydinkeskustassa kohta 30 vuotta, mutta aiemmin se ei ole kokenut vastaavaa kuin tämän vuoden vappuaattona. Tuolloin 33-vuotias mies kaasutti autollaan Pohjoisesplanadia niin kovaa vauhtia ja holtittomasti, että törmäsi autoon, joka ajautui Esplanadin terassille. Hyvää tuuria tilanteessa oli tietysti se, ettei terassilla ollut tapahtumahetkellä asiakkaita johtuen kylmästä vappusäästä.

Iltalehti on haastatellut kahvilan toimitusjohtajaa Anders Backmania, joka kuvailee tapahtunutta epätodelliseksi.

– Ensinnäkin täytyy sanoa, että onneksi vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin. (Tapahtuneesta kertoneen) Puhelun aikana tulin samalla nähneeksi kuvia tapahtumapaikalta, ja kyllähän sitä oli vaikea käsittää, että tuollaista todella voi käydä, Backman sanoo Iltalehdelle.

Terassi kärsi vahinkoja ja myös yksi kahvilan ikkunoista rikkoutui. Terassi joudutaan pitämään kiinni useamman viikon ajan, ja siitä aiheutuu kahvilalle tietysti merkittävä ansionmenetys.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun mitään tämänkaltaista tapahtuu. Siitä huolimatta tulevaisuudessa olisi hyvä miettiä, pitäisikö vappuna ja muina vastaavina juhla-aikoina sulkea Esplanadi autoliikenteeltä, Backman sanoo.