Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jätteiden keräysautot lähtivät kevätkierrokselle – Otto ja Romulus kiertävät Sipoota kolmen päivän ajan

Autot kiertävät Sipoossa torstaista lauantaihin.

Metalliromusta ja vaarallisesta jätteestä pääsee jälleen kätevästi eroon kotikulmilla, kun vaarallisen jätteen keräysauto Otto ja metalliromua vastaanottava Romulus aloittavat kevätkierroksensa.

Sipoossa autot ovat tänään torstaina 5.5. Etelä- ja Pohjois-Paippisissa sekä Talmassa. Perjantaina vuorossa ovat Linnanpelto, Nikkilä, Svartböle, Gesterby ja Immersby. Lauantaina autot ovat Söderkullassa, Boxissa, Spjutsundissa, Kalkkirannassa, Gumbostrandissa ja Sipoonrannassa.

Kiertävät keräykset toteutetaan jätehuollon perusmaksulla ja ne on tarkoitettu alueen kotitalouksien ja vapaa-ajan asukkaiden jätteille.

Vaarallisen jätteen keräysauto Otto vastaanottaa mm. loisteputkia, jäteöljyä, akkuja, maaleja, liuottimia, jäähdytin- ja jarrunesteitä, torjunta-aineita sekä siivouskemikaaleja. Vaaralliset jätteet ovat turvallisinta tuoda keräykseen alkuperäispakkauksessaan tai muussa ehjässä ja tiiviisti suljetussa astiassa, johon on selvästi merkitty sen sisältö. Otto-keräysauto ottaa vastaan vaarallisia jätteitä 50 kg/asiakas. Kotitalouksien vaarallista jätettä voi viedä ympäri vuoden maksutta myös jäteasemille sekä vaarallisen jätteen vastaanottokontteihin.

Metalliromua keräävään Romulus-autoon voi tuoda henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua. Kyytiin kelpaavat esimerkiksi polkupyörät, pellinpalat, puulämmitteiset kiukaat (ilman kiviä) ja metalliputket. Sitä vastoin sähkölaitteita Romulus ei kerää, mutta ne, kuten metalliromutkin, voi viedä maksutta kierrätykseen jäteasemille.

Otto ja Romulus -kierrosten tarkat aikataulut sekä ohjeet löytyvät verkkosivuilta www.rosknroll.fi, koteihin jaetusta Roskis-lehdestä sekä Rosk’n Rollin seinäkalenterista. Jätteitä ei saa jättää keräyspaikoille etukäteen.

Lisätietoa myös asiakaspalvelusta 020 637 7000 klo 8.30–15.30.