Lue lisää näköislehdestä: Asunnon ostotarjouksen kanssa ei kannata kiiruhtaa

Oma raha: Jos unelmien asunto tulee vastaan, ostotarjousta tehdessä kannattaa pitää pää kylmänä. Näköislehdessä asiantuntijat neuvovat, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon ennen kuin tekee sitovan ostotarjouksen. Uusissakin asunnoissa voi jo olla jotakin korjattavaa.

Tiede: Suomen jokakeväinen punkkikauhistelu on esimerkiksi Norjassa täysin vieras ilmiö. Tutkijoiden mielestä punkeista tulisikin levittää tietoa, joka vähentää pelkoja.

Terveys: Kun Pirkko Pöntinen istuu pöydän ääressä, hän vaikuttaa aivan tavalliselta perusterveeltä naiselta. Kun hän nostaa kätensä suoriksi eteensä pöydän yläpuolelle, sen kuitenkin huomaa – vapinan. Essentiaalinen vapina on yleisyyteensä nähden yllättävän tuntematon. Liikehäiriötauteja sairastavien etujärjestön Parkinsonliiton arvion mukaan siitä kärsii noin 50 000 suomalaista.

Perhe: Kun Roope Huuskonen oli 3-vuotias, hänellä todettiin hyvin harvinainen lihasrappeumatauti SMA-3. Maailmalla oli jo tuolloin kehitetty Nusinerseeni-niminen lääke ehkäisemään lihasten rappeutumista, mutta se ei ollut Suomessa saatavilla Roopen diagnoosilla. Nyt 6-vuotias Roope on viimein saanut siihen luvan.

Perhe: Vanhempien avioero voi tarkoittaa isälle sitä, että hän ei enää näe lapsiaan.

– Koen, että vieraannuttaminen on ollut hirveää henkistä väkivaltaa. Vasta nyt kun tapahtuneesta on 10 vuotta, olen lähestynyt varovasti viesteillä lapsiani. Toivon, että onnistuisimme rakentamaan suhdettamme uudelleen, sanoo eräs isä.

Hyvinvointi: Anniina Laukkanen oli vihainen lapsi, jota kiusattiin koulussa. Keväät ovat hänelle edelleen vaikeita, mutta masennus pysyy kurissa lääkkeillä.

Matka: Välimeren tunnelmaan päästäkseen ei tarvitse matkustaa kauas, vaan voi käydä päiväretkellä Söderlångvikin kartanossa. Amos Andersonin entisen kesäpaikan inspiraatio on tullut Italiasta.

Ajassa: Vaikka laulaja olisi kuollut vuosia sitten, hänen musiikkinsa elää. Kirkaa, Irwiniä ja Kari Tapiota fanitetaan nyt kiivaasti.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Sipoon Sanomien tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, voit kokeilla Sipoon Sanomien verkkopalveluja kuukauden ajan hintaan 1 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut