Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely selvitti moniko suomalainen käyttää kännykkää vessassa – Täältä voit katsoa miten tyypillinen puhelimen sormeilija itse olet

Lähes joka neljäs ottaa älypuhelimen mukaan vessaan usein ja noin puolet asioi WC:ssä kännykän kanssa ainakin toisinaan, paljastaa teknologiayhtiö Qvikin valtakunnallinen kysely. Se selvitti suomalaisten aikuisten mielipiteitä ja kokemuksia arjen digitaalisista palveluista.

Tutkimus kertoo, että liki puolet vastaajista (45 prosenttia) kertoo käyttävänsä kännykkää usein aamulla heti herättyään. Juuri ennen nukkumaanmenoa kännykkään tarttuu lähes yhtä moni (44 prosenttia).

Useampi kuin kaksi kolmesta kyselyyn vastanneesta (68 prosenttia) käyttää puhelinta julkisen liikenteen kyydissä ja joka kymmenes kävellessäänkin.

Noin neljännes urheilee kännykkä joko kädessä tai käden ulottuvilla, ja noin joka viides tunnustaa käyttävänsä mobiililaitteita palavereiden lomassa.

– Kuluttajat saattavat tilata tuotteita vaikka liikkuessaan tai salitreenin lomassa, joten palveluiden täytyy olla superhelppoja ja nopeita käyttää. Kuluttajat ovat entistä laatu- ja hintatietoisempia, ja digitaalisia palveluita suunnittelevien on pystyttävä vastaamaan tähän haasteeseen, Qvikin suunnittelu- ja tutkimustoiminnan johtaja Lassi A. Liikkanen kertoo tiedotteessa.

Suurin osa kyselyyn vastanneista (92 prosenttia) käyttää älypuhelinta päivittäin ja suomalainen käyttää puhelinta keskimäärin 3,5 tuntia päivässä.

Tutkimuksen mukaan melkein puolet vastaajista (46 prosenttia) on pyrkinyt vähentämään digitaalisten palvelujen, kuten pelien tai sosiaalisen median, käyttöä viimeisen vuoden aikana.

Sähköiseen kyselyyn vastasi 1240 henkilöä, jotka ovat 18–75-vuotiaita. Otos edustaa suomalaista aikuisväestöä. Kysely toteutettiin yhteistyössä tutkimusyhtiö Cintin kanssa.