Pohjois-Paippisten pyörätien toteutusaikataulua kiristettiin

Valtuutettu Jokke Härmä (kok) ja 25 muuta valtuutettua tekivät viime vuonna aloitteen kevytväylän tarpeellisuudesta Pohjois-Paippisiin aina Järvenpään rajalta Rajakulmantietä pitkin Pohjois-Paippisten koululle.

Vuorokausiliikenne oli vuonna 2020 noin 4 400 ajoneuvoa. Tiellä on runsaasti raskasta liikennettä, koululaisia ja työmatkaliikkujia. 3,7 kilometrin pituisen kevytväylän rakentamisen kustannusarvio on noin kaksi miljoonaa euroa.

Rajakulmantie ja Paippistentie ovat ely-keskuksen hallinnoimia. Ely-keskus on päivittämässä tarvekoriaan vuonna 2022 ja esittää kyseisen kevyenliikenteen väylän osuutta nostettavaksi a-luokkaan.

Tekninen lautakunta totesi, että mikäli hanke nousee ely-keskuksen tarvekorissa ja ely ehdottaa hanketta toteutettavaksi, toteutetaan hanke yhdessä valtion kanssa.

Ennen mahdollista suunnittelua teetetään kevyenliikenteen väylästä toimenpidesuunnitelma, minkä kautta saadaan tarkempi kustannusarvio.

Lue myös: Pohjois-Paippisiin halutaan kevytväylä – vuorokauden liikennemäärät jopa suuremmat kuin Nikkilän ja Söderkullan välillä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut