Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Paippisten pyörätien toteutusaikataulua kiristettiin

Valtuutettu Jokke Härmä (kok) ja 25 muuta valtuutettua tekivät viime vuonna aloitteen kevytväylän tarpeellisuudesta Pohjois-Paippisiin aina Järvenpään rajalta Rajakulmantietä pitkin Pohjois-Paippisten koululle.

Vuorokausiliikenne oli vuonna 2020 noin 4 400 ajoneuvoa. Tiellä on runsaasti raskasta liikennettä, koululaisia ja työmatkaliikkujia. 3,7 kilometrin pituisen kevytväylän rakentamisen kustannusarvio on noin kaksi miljoonaa euroa.

Rajakulmantie ja Paippistentie ovat ely-keskuksen hallinnoimia. Ely-keskus on päivittämässä tarvekoriaan vuonna 2022 ja esittää kyseisen kevyenliikenteen väylän osuutta nostettavaksi a-luokkaan.

Tekninen lautakunta totesi, että mikäli hanke nousee ely-keskuksen tarvekorissa ja ely ehdottaa hanketta toteutettavaksi, toteutetaan hanke yhdessä valtion kanssa.

Ennen mahdollista suunnittelua teetetään kevyenliikenteen väylästä toimenpidesuunnitelma, minkä kautta saadaan tarkempi kustannusarvio.

Lue myös: Pohjois-Paippisiin halutaan kevytväylä – vuorokauden liikennemäärät jopa suuremmat kuin Nikkilän ja Söderkullan välillä