Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Akuutti- ja kuntoutusosastolla laaja korona-altistuminen – vierailut kielletty toistaiseksi

Nikkilän sote-talossa sijaitsevan akuutti- ja kuntoutusosaston potilaalla on todettu koronavirustartunta viime viikon loppupuolella. Kunnan verkkosivuille päivittämässä tiedotteessa kerrotaan henkilökunnan sekä muiden osaston potilaiden altistuneen virukselle.

Laajan altistumistapauksen takia akuutti- ja kuntoutusosastolle on asetettu tilapäinen vierailukielto. Kunnan mukaan vierailukielto on voimassa niin kauan kunnes varmistetaan, ettei virus leviä osastolla.

Poikkeuksena vierailukieltoon ovat vierailut vakavasti sairaiden tai saattohoidossa olevia potilaiden luona. Vierailuista ja vierailun käytännöistä on tällöin sovittava aina etukäteen henkilökunnan kanssa.

– Akuutti- ja kuntoutusosastolla hoidetaan monia sairauden tai terveydentilan vuoksi hauraita potilaita, jotka ovat erityisen alttiita vakavalle koronavirustaudille, kunnan tiedotteessa sanotaan.

Akuutti- ja kuntoutusosaston sekä ikäihmisten pitkäaikaishoitoon tarkoitetun Sateenkaaren asiakkaat sekä toiminnot on tarkoitus siirtää vuodeksi evakkoon Mäntsälään. Syynä on Nikkilän sote-talon vanhaan osaan tehtävä remontti.

Osastot on tarkoitus siirtää evakkoon mahdollisimman nopeasti sen jälkeen kun Kotokartanossa tehtävät muutostyöt on saatu valmiiksi. Itse remontin on tarkoitus alkaa heinä–elokuussa. Remontin kustannusarvio on alustavasti 1,7 miljoonaa euroa.

Lue myös: Nikkilän sote-talon potilaiden siirto Mäntsälään varmistui – omaisille halutaan lisäkuljetuksia