Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronan aiheuttama vierailukielto päättyi – akuutti- ja kuntoutusosaston kyläilyjä toivotaan silti vielä vältettävän

Nikkilän sote-talossa sijaitsevan akuutti- ja kuntoutusosaston vierailukielto on päättynyt. Kunnan tiedotteen mukaan osastolla voi taas vierailla tarvittaessa, mutta vierailuista tulee aina sopia etukäteen henkilökunnan kanssa. Kunta toivookin, että vierailuja tehtäisiin vielä lähiviikkoina mahdollisimman vähän.

Akuutti- ja kuntoutusosastolle asetettiin vierailukielto 23. toukokuuta sen jälkeen kun osaston potilaalla oli todettu koronavirustartunta. Sekä osaston muut potilaat että henkilökunta altistuivat virukselle.

– Akuutti- ja kuntoutusosastolla hoidetaan monia sairauden tai terveydentilan vuoksi hauraita potilaita, jotka ovat erityisen alttiita vakavalle koronavirustaudille, kunnan tiedotteessa kerrottiin toukokuussa.

Akuutti- ja kuntoutusosaston sekä ikäihmisten pitkäaikaishoitoon tarkoitetun Sateenkaaren asiakkaat sekä toiminnot on tarkoitus siirtää vuodeksi evakkoon Mäntsälään. Syynä on Nikkilän sote-talon vanhaan osaan tehtävä remontti.

Osastot on tarkoitus siirtää evakkoon mahdollisimman nopeasti sen jälkeen kun Kotokartanossa tehtävät muutostyöt on saatu valmiiksi. Itse remontin on tarkoitus alkaa heinä–elokuussa. Remontin kustannusarvio on alustavasti 1,7 miljoonaa euroa.

Lue myös: Akuutti- ja kuntoutusosastolla laaja korona-altistuminen – vierailut kielletty toistaiseksi