Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bosgårdin kartano tunnetaan luomu-luonnonlaidunlihastaan – "Enemmän saa irti, jos varaa tilakierroksen"

”Kaupunkilaiset voisivat käydä viikonloppuisin maalla syömässä kuten Keski-Euroopassa”

Porvoon itäpuolella sijaitseva Bosgårdin kartano tunnetaan parhaiten charolais-karjastaan, jonka luomu-luonnonlaidunliha on monien huippuravintoloiden suosima raaka-aine.

Bosgård on myös kesäkaudella joka päivä avoinna oleva vierailukohde. Toimitusjohtaja Aarne Schildtin mukaan tilan ovat löytäneet niin lähiseutujen asukkaat kuin kauempaakin tulevat.

– Kartanon alueella voi toki liikkua omatoimisestikin, mutta enemmän saa irti, jos varaa ryhmälleen tilakierroksen, Schildt kertoo.

Enemmän saa irti, jos varaa ryhmälleen tilakierroksen.

Tilan oma ravintola pihveineen ja burgereineen ja lihakauppa ovat toki useimmille asiakkaille ne tärkeimmät kohteet. Schildt hankki täksi kesäksi uuden savustimen, jossa vieraille valmistuu yli sata kiloa lihaa kerrallaan.

Keski-Euroopassa perheet lähtevät usein viikonloppuisin kaupungeista maaseudulle rentoutumaan ja syömään hyvin. Schildtin mukaan Bosgårdilla olisi paljon tarjottavaa juuri tällaisille päiväretkeläisille.

Bosgårdin heinävintillä järjestetään tänä kesänä Bosrock-tapahtuma 18. kesäkuuta. Lisäksi heinä–elokuun keskiviikkoihin on kaavailtu viittä musiikki-iltaa.

Kartanon alueella on paljon nähtävää maa- ja metsätaloudesta kiinnostuneille ja luontopolku vie matkalle alueen kiinnostavaan historiaan.

Koronapandemia vähensi ryhmävierailuja, joten Schildtin toiveena kesälle 2022 on, että palattaisiin normaaliin päiväjärjestykseen.

Bosgårdin kartano (Bosgårdintie 68, Porvoo). Avoinna kesäkuukausina joka päivä. Lisätietoja: bosgard.com