Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Emäsalon musiikkijuhlat tarjoilee musiikkia merellä, kappelissa ja kyläkaupassa

Emäsalon musiikkijuhlat tarjoilevat tänäkin vuonna klassisen musiikin helmiä kuulijoille.

Juhlat alkavat torstaina 21. heinäkuuta konsertilla Porvoon tuomiokirkossa, jossa musiikkijuhlien perustaja, viulisti Linda Hedlund esiintyy yhdessä oboeta soittava Gordana Nedelkovskan kanssa. Mukana on La Tempesta orkesteri johtajanana Claude Villaret.

Perjantaina vuorossa on konsertti veneilijöille Emäsalon Ankkurilahdella (Ankarvik). Esiintymässä on sopraano Mari Palo, Hedlund sekä Akateeminen saxofonikvartetti. Luvassa muun muassa ikivihreitä George de Godzinskyn sävellyksiä. Konsertti alkaa kello 18. Se on ilmainen ja kestää noin tunnin. Kahvia ja pullaa saa laiturilta kello 16.30 alkaen.

Ankkurilahti sijaitsee Emäsalossa saaren itäpuolella Hästholman vieressä ja on virallinen veneilijöiden levähdyspaikka. Sataman koordinaatit ovat N 60°15.62 E 25°39.96.

Ajatuksena on, että kukin voi kuunnella konsertin omassa veneessään ja paikalle voi saapua soutaen, moottorilla tai vaikka purjein.

– Aloitimme Ankkurilahden konsertit korona-aikana, kun muita konsertteja ei voinut järjestää. Päätimme jatkaa, koska se on ollut niin suosittu ja muutenkin hauska tehdä, Hedlund kertoo.

Lauantaina 23. heinäkuuta kuullaan kesäkonsertteja päivällä Emäsalon kyläkaupassa ja illalla Midgårdissa. Musiikkijuhlat päättyvät sunnuntaina 24. heinäkuuta Emäsalon kappelissa kuultavaan konserttiin.

Emäsalon musiikkijuhlat on järjestetty kesäisin vuodesta 2007 alkaen.