Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pellingin musiikkipäivien teemana Pohjoismaat – elokuinen kamarimusiikkifestivaali tarjoilee suursatsauksen ja paljon muuta

Seitsemännen kerran järjestettävä kamarimusiikkitapahtuma Pellingin musiikkipäivät tekee tänä vuonna suursatsauksen: Porvoon tuomiokirkossa kuullaan ruotsalaisille rakas ja läheinen Lars-Erik Larssonin Förklädd gud, eli Jumala valeasussa.

– Larsson sävelsi teoksensa sota-aikaan, 1940, jolloin Norja ja Tanska olivat saksalaisten miehittämät. Teos tarjoaa toivoa ja lohtua. Itselleni se on rakas teos jo lapsuudesta, musiikkipäivien taiteellinen johtaja, mezzosopraano Monica Groop kertoo.

Teoksen johtaa Jan Söderblom ja esittää kamarikuoro Key Ensemble, Suomalainen kamariorkesteri, solistit Helena Juntunen ja Gabriel Suovanen, sekä lausuja, näyttelijä Stina Ekblad.

Turkulainen Key Ensemble on voittanut muun muassa Let the Peoples Sing -kuorokilpailun. Kuoro on Suomessa harvinainen ammattikuoro, jonka koko vaihtelee tarpeen ja tilanteen mukaan. Vuonna 2005 perustettu kuoro on levyttänyt seitsemän levyä ja niistä useampi on voittanut myös palkintoja.

Stina Ekblad on puolestaan pitkän uran Ruotsissa tehnyt Pohjanmaalta kotoisin oleva näyttelijä. Hän on näytellyt muun muassa IngmarBergmanin Fanny ja Alexander -elokuvassa sekä Wallander-sarjassa.

Tänä vuonna 4.–7. elokuuta järjestettävän kamarimusiikkifestivaalin aloittaa Emma Salokosken, laulu ja Jarmo Saaren, kitara, konsertti ”Niin kimmellä ei meri koskaan” Skärgårdshemmetissä. Konsertteja on kaksi.

Sydämeni lauluja -konsertissa Solhällassa kuullaan perjantaina suomenruotsalaista lyriikkaa ja pohjoismaisia romansseja neljän solistin ja kahden pianistin esittäminä.

Kahvikonsertissa ”Á quatre” on vuorossa Johannes Brahmsin suosittuja rakkauslauluja. Ne sisältävät sekä sooloja, duettoja ja kvartetteja nelikätisen pianosäestyksen kera.

Konsertin toinen säveltäjänimi on Sergei Rachmaninoff.

”Pohjolan valo” -konsertissa Pyhän Olavin kappelissa kuullaan Edvard Griegin, Jean Sibeliuksen ja virolaisen Arvo Pärtin musiikkia. Estradille nousee Kamus-kvartetti ja Monica Groop, laulu.

Musiikkipäivät päättää sunnuntain konsertti Porvoon tuomiokirkossa, jossa kuullaan Larssonin Förklädd gud -teoksen lisäksi Brahmsia.

Groop kertoo, että ohjelmiston suunnittelussa lähtökohtana voi olla taiteellisen johtajan oma ajatus siitä, mitä konserttiyleisölle haluaa tarjota, tai artistien omat ohjelmistoehdotukset.

Pellingin musiikkipäivät on yleensä rakennettu ilman tiettyä teemaa. Aiempina kesinä ohjelmistossa on ollut renessanssia, barokkia, uutta musiikkia ja kansanmusiikkia.

– Yritän aina tarjota monipuolisen ohjelman jossa olisi jokaiselle jotakin.

Pellingin musiikkipäivät 4.–7.8. Lisätietoja pellingemusikdagar.fi