Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Vaihdevuodet ovat paljon muutakin kuin kuumia aaltoja – elämäntapoihin kannattaa kiinnittää huomiota viimeistään keski-iässä

Hyvinvointi: Vaihdevuodet kiihdyttävät kehon ikääntymistä. Rasvaa kertyy erityisesti vyötärölle ja lihasmassa pienenee. Apulaisprofessori Eija Laakkonen puhuukin lähtölaukauksesta ikääntymiseen.

Hän huomauttaa, että elämäntapoihin kannattaa kiinnittää huomiota viimeistään keski-iässä.

Hyvinvointi: Lapsena opittu aktiivinen elämäntapa ja joustava suhtautuminen ruokaan auttavat painonhallinnassa aikuisena. Uusi väitöstutkimus pureutuu elinikäiseen painonhallintaan ilman paastoja.

Raha: Suomalaiset ovat innokkaita säästämään rahaa tileille. Vuodessa talletukset ovat kasvaneet 6,5 miljardia euroa. Osa sijoittajista on maailmantilanteen vuoksi huolissaan, osa taas uskoo, että juuri nyt kannattaa sijoittaa.

Matkailu: Sydämellä, sovussa ja sisulla. Näin kuuluu Etelä-Karjalassa sijaitsevan pienen Savitaipaleen motto.

Kylillä-sarjassa otetaan selvää, mitä satunnainen matkailija voi tehdä Savitaipaleella. Lista ei lopu heti ihan heti kesken, vakuuttaa Olkkolan hovin yrittäjä Tommi Naakka.

Pelit: Retropelikonsoleista maksetaan satoja euroja ja vanhoista harvinaisista peleistä jopa tuhansia. Retroinnostuksen taustalla on keräily ja nostalgia.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Sipoon Sanomien tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, voit kokeilla Sipoon Sanomien verkkopalveluja kuukauden ajan hintaan 1 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!