Sipoon uimavedet ovat nyt hyvässä kunnossa – kesän ensimmäiset laatunäytteet otettu

Sipoon uimarantojen veden laadusta vastaava Porvoon ympäristöterveydenhuolto on ottanut tämän kesän ensimmäiset uimavesinäytteen kolmelta Sipoon uimarannalta. Nämä ovat Pilvijärvi, Taasjärvi sekä Joensuun Tilan uimaranta, jotka kaikki luokitellaan niin sanotusti EU-rannoiksi.

Laboratoriotestien perusteella kaikilla kolmella uimarannalla vedenlaatu oli hyvä. Sinilevät loistavat poissaolollaan eikä ulosteperäisiä bakteereja, kuten e.colia ja enterokokkeja, löytynyt toimenpiderajoja ylittäviä määriä.

Näytteenotto tehtiin näillä kolmella uimarannalla viime tiistaina 7. kesäkuuta. Tällöin lämpimin uimavesi mitattiin Joensuun Tilan rannalta, jossa vesi oli 18,2-asteista. Taasjärvellä veden lämpö oli 18,1 ja Pilvijärvellä 17,3.

Terveydensuojelusuunnittelija Maarit Lönnroth kertoo muiden rantojen näytteenoton jatkuvan tällä ja ensi viikolla.

Uimavesinäytteitä otetaan Sipoossa EU-rantojen lisäksi Möträskistä, Talman hiekkakuopalta, Lövhyddanin rannalta sekä Kaunissaaresta.

Terveysviranomaiset tutkivat yleisten uimarantojen veden laatua noin 3–4 kertaa uimakauden aikana. Tarvittaessa näytteitä voidaan ottaa myös useammin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut