Lue lisää näköislehdestä: Kun taloustilanne on epävarma, metsä on varma sijoitus

Oma raha: Epävarmassa taloustilanteessa metsä on aiempaa houkuttelevampi sijoituskohde. Asiantuntijan mukaan hyvin hoidetun metsän tuotto on vuositasolla noin neljä prosenttia.

– Yhteismetsään liittyminen ei edellytä valtavia pääomia. Omistajina on hyvin monenlaisia ihmisiä, metsänhoitaja Jussi Saarinen (kuvassa) kertoo.

Hyvinvointi: Kun pariskunnalla on ikäeroa, voi käydä niin, että toinen on pitkäänkin eläkkeellä toisen vielä työskennellessä täyspäiväisesti. Tämä voi rasittaa parisuhdetta. Mari Hämäläinen, 52, ja Matti Estola, 64, ovat kuitenkin molemmat tyytyväisiä elämäntilanteeseensa.

Tiede: Nykyisin työntekijän pitäisi osata brändätä itsensä ja multitaskata. Vielä 1950-luvulla hyvän työntekijän määritelmä oli kutakuinkin päinvastainen, kertoo tutkijatohtori Mona Mannevuo, 40. Hän tutkii työelämää ja etenkin työssä väsymistä sotienjälkeisestä ajasta tähän päivään.

Matka: Bussikuski ja matkanjohtaja tietävät, minne ollaan menossa. Muille päivän kohteet selviävät matkan edetessä. Tällaisille sokkomatkoille lähtevät mielellään varsinkin eläkeläiset.

Koeajossa: Suzukin katumaasturissa S-crossissa on keskitytty perusasioihin, mutta ne onkin sitten tehty hyvin.

Kyseessä on saman merkin Vitaraa suurempi maasturimalli, joka kilpailee esimerkiksi Nissan Qashqain kanssa.

Televisio: Toukokuun lopulla tuli täyteen 40 vuotta Reinikainen-sarjan ensiesityksestä. Sarjan esittäminen oli tosin tyssätä jo ennen aloitusta.

Matka: Yli 100 havupuuta, noin 200 lehtipuuta, satoja pensaita ja perennoja sekä kukkaloiston kruunaavat alppiruusut. Kymenlaaksossa sijaitseva Mustilan arboretum eli puulajipuisto on Suomen suurin ja vanhin.

Ajassa: Läksyjä on perinteisesti annettu lukuaineista, mutta Mari Kääpä antaa niitä liikunnasta.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Sipoon Sanomien tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, voit kokeilla Sipoon Sanomien verkkopalveluja kuukauden ajan ilmaiseksi. Aktivoi tutustumisjakso tästä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut