Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhat päiväkodit saavat väistää vuokratilojen tieltä – purettavat kiinteistöt korvataan paviljongeilla

Paviljonki Västerskogin päiväkodille ja Metsärinteen kielikylpypäiväkodille.

Västerskogin päiväkodin ja Metsärinteen kielikylpypäiväkodin käyttöön aiotaan rakentaa 4-ryhmäinen paviljonkipäiväkoti. Näin päätti Sipoon kunnanhallitus käsitellessään Etelä-Sipoon kahden päiväkodin tilaratkaisuja.

Kunnanhallitus päätti, että Västerskogin päiväkotiratkaisuja edistetään pysyvän rakennuksen määräykset täyttävänä 4-ryhmäisenä paviljonkipäiväkotina, jonka vuokra-aika on 10-15 vuotta. Vuokra-ajan jälkeen kunnalla olisi mahdollisuus lunastaa paviljonkitilat, kerrotaan kunnan tiedotteessa.

Kunnanhallitus hyväksyi äänestyksen jälkeen esittelijän ehdotuksen täydennettynä. Ehdotusta täydennettiin maininnalla, että paviljonkipäiväkodin vuokra-aikana pyritään saamaan paviljonkirakennukselle pysyvä suunnittelutarveratkaisu.

Västerskogin päiväkodin ja Metsärinteen kielikylpypäiväkodin kiinteistöillä nykyään olevat rakennukset puretaan. Tämän jälkeen paviljonkipäiväkoti on tarkoitus rakentaa purettujen rakennusten tilalle.

Västerskogin päiväkodille ja Metsärinteen kielikylpypäiväkodille on etsitty ratkaisua, sillä päiväkotien nykyisten tilojen on todettu olevan sellaisessa kunnossa, ettei tiloja ole kannattavaa peruskorjata.

Kunnan tiedotteen mukaan paviljonkiratkaisu mahdollistaa laadukkaiden ja toimivien päiväkotitilojen toteuttamisen nopealla aikataululla. Päiväkotitoiminta on tarkoitus aloittaa uudessa paviljonkirakennuksessa elokuussa 2023.

Landsängenin päiväkodin suhteen tekninen valiokunta päätti jo aiemmin, että sen nykytilanne päivitetään ja suunnitelmat tilanteen ratkaisemiseksi ajantasaistetaan. Tämän jälkeen tekninen valiokunta ottaa suunnitelmat käsittelyynsä.