Älä jätä työntekijää yksin kuumalle työpaikalle! Viranomaiselta tiukka huomautus

Mikäli ulkona on sietämättömän kuuma, työnantajan tulee huolehtia siitä ettei työntekijä altistu olosuhteille liian pitkäksi aikaa. Aluehallintovirasto huomauttaa juhannuksen alla työturvallisuuslaista, jonka mukaan työnantajan on rajoitettava työntekijän altistumista turvallisuutta tai terveyttä haittaaville tai vaarantaville lämpöolosuhteille.

Työnantajan velvollisuutena on teknisin toimenpitein huolehtia siitä, että lämpötila työpaikalla pysyy alle 28 asteessa, kun lämpötila ulkona on alle 25 lämpöastetta. Jos työpaikan lämpötila teknisistä toimenpiteistä huolimatta helteen vuoksi ylittää 28 asteen, on työntekijöiden altistumisaikaa kuumuudelle rajoitettava.

Viranomaisen mukaan kevyissä ja keskiraskaissa töissä on muodostunut vakiintuneeksi käytännöksi pitää kymmenen minuutin tauko kerran tunnissa tai tehdä jaksoittain esimerkiksi muuta työtä viileämmässä työtilassa, jos lämpötila työpaikalla on yli 28 astetta.

Lämpötilan ollessa yli 33 asteen tauon pituus on viisitoista minuuttia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut