Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: "Koko ajan on sellainen olo, että kotona olisi varkaita" – identiteettivarkaus toi stressiä ja mielipahaa Esko Lavoselle

Oma raha: Esko Lavonen ei tiedä, kuka tilaa lakanoita ja verhoja hänen henkilötiedoillaan. Identiteettivarkaus paljastui helmikuussa.

– Koko ajan on sellainen olo, että kotona olisi varkaita, Lavonen kuvailee.

Tiede: Lukivauva-tutkimushankkeessa on seurattu lukivaikeusriskissä olevia lapsia vastasyntyneestä saakka. Kielellistä kehitystä voi tukea hyvin varhain muun muassa musiikin avulla.

Hyvinvointi: Moni suree, kun nuoruuden unelmat eivät käyneetkään toteen. Psykologi muistuttaa, että unelmat ovat toiveita: tärkeimmistä ei kannata luopua liian aikaisin, ja kaikkia ei tarvitse toteuttaa.

Hyvinvointi: Hyvän parisuhteen tunnistaa kahdesta asiasta: tavasta olla vuorovaikutuksessa ja tavasta riidellä. Näin tiivistää psykoterapeutti Niina Niemeläinen asian, joka on sekä toimivan parisuhteen kulmakivi että jotain, jossa riittää opettelemista itse kullakin.

Rautatiet: Suomen ensimmäisestä rataosuudesta tuli rajaviiva jäykän sääty-Suomen ja uuden, notkeamman Suomen väliin. Ratatyömaat olivat tuhansien ihmisten työyhteisöjä, joissa hommia painettiin hartiavoimin. Sanasta ”työturvallisuus” ei tiedetty mitään.

Matka: Kaksi luostaria, 18 kilometriä ja Pyhät polut -kylttejä. Valamosta Lintulan nunnaluostariin kulkeva reitti tarjoaa matkalaiselle vaellettavaa koko päiväksi. Toimittaja ja kuvaaja lähtivät selvittämään, millainen reitti Heinävedelle on viitoitettu.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Sipoon Sanomien tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, voit kokeilla Sipoon Sanomien verkkopalveluja kuukauden ajan hintaan 1 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!