Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoon, Porvoon ja Loviisan ukrainalaisille teineille halutaan järjestää kesäleiri saaristossa – varoja kerätään lahjoituksista

Nikkiläläinen Natali Panchuk kertoo, että Suomessa asuvien ukrainalaisten oma yhdistys Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry haluaa järjestää lasten kesäleirin saaristossa. Pyrkimys on saada pidettyä kaksi leiriä teini-ikäisille sotapakolaisille, jotka ovat majoittuneet Sipooseen, Loviisaan ja Porvooseen.

– Tavoitteemme on saada nämä nuoret kesäleireille saamaan vertaistukea toisiltaan, vahvistaa heidän identiteettiään ja keskinäistä ystävyyttään. Saaristoleirillä he saisivat tuen ennen koulujen alkua, tietoa Suomesta ja sen kauniista saaristosta, Panchuk kertoo.

Leiriohjelma järjestettäisiin yhteistyössä Houtskärissä toimivan Saaristokoulun kanssa, joka on luvannut tulla hinnassa vastaan. Yhteensä kahdenkymmenen teini-ikäisen viisipäiväinen leiri maksaisi yhdistykselle 5 000 euroa, joita heillä ei ole. Rahankeräyslupa kuitenkin löytyy.

– Pyydämme lahjoituksia tätä varten. Vain viidelläkymmenellä eurolla yksi nuori saisi tärkeän kokemuksen, joka tukisi myös hänen mielenterveyttään. Tämä olisi nyt sellainen tapa auttaa, josta olisi suuri ilo näille nuorille. Leiri tukisi myös heidän jaksamistaan.

Lisätietoa: community.center@ukrainians.fi