Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Maksuhäiriömerkintä voi estää kotivakuutuksen saannin – näin kävi Pelandereille, jotka menettivät koko omaisuutensa tulipalossa

Näköislehden lukuoikeus kuuluu kaikkiin Sipoon Sanomien tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi täältä www.sipoonsanomat.fi/mediatunnus

Oma raha: Pelanderien (kuvassa Maarit Pelander) kotitalo tuhoutui pääsiäisenä tulipalossa, ja perhe menetti koko omaisuutensa. Vakuutusrahojakaan ei ole luvassa – Pelanderit eivät saaneet kotivakuutusta, koska luottotiedot eivät olleet kunnossa.

– Vakuutusyhtiöt eivät useinkaan myönnä vakuutusta, jos asiakkaalla on maksuhäiriö. Tästä tulee meille aika paljon yhteydenottoja, sillä esimerkiksi vuokranantajat edellyttävät usein vuokralaisilta kotivakuutusta, Finen vakuutusasiantuntija Hanna Salo tiivistää.

Luonto: Muutokset ilmastossa, elinympäristössä ja yhteiskunnassa ovat muokanneet Suomen eläimistöä kovalla kädellä. Kokonaisia lajeja on kadonnut ja uusia levinnyt etenkin etelästä. Luontokuvaaja Jussi Murtosaari on kuvannut luontoa jo 45 vuotta ja todistanut samalla muutosta.

Hyvinvointi: Seksuaalisuus ei katoa ihmisestä iän myötä. Ikä voi tuoda siihen uudenlaisia haasteita mutta myös uusia ulottuvuuksia.

Matka: Ruotsalainen Vasa-laiva on maailman parhaiten säilyneitä 1600-luvun sotalaivoja. Se upposi neitsytmatkallaan vuonna 1628, ja laivan historiaan voi tutustua museossa.

Historia: Pekka Niirasen väitöskirjassa on ensimmäisen kerran systemaattisesti ja lähteisiin perustuen selvitetty, miten vapaaehtoisista talkoista jatkosodan aikana kasvoi eräänlainen työleirien saaristo, jonka avulla koko kansakunta pyrittiin mobilisoimaan sotaponnistuksien taakse.