Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroopan suurin frisbeegolf-kisa keräsi harrastajat Söderkullaan – Tyyni täytti odotukset Joensuun tilalla

Reilun tuhannen heittäjän suurtapahtuma sai paljon kiitosta eritasoisilta heittäjiltä.

Kovatasoinen kilpailu nähtiin Sipoossa, kun frisbeegolftapahtuma Tyyni saatiin päätökseen. Miesten avoimen luokan kolme ensimmäistä sijaa jäivät Suomeen.

Selvällä viiden heiton erolla otti Lauri Lehtinen voiton Sipoon kisassa. Lehtisen tulos -26 alle ihannetuloksen on kovaa luokkaa. Kolme kierrosta Sipoossa Joensuun tilalla heitetyllä radalla toivat voittajalle kierrokset 53, 50 ja 51, eli yhteensä 154 heittoa.

Toisen sijan jakoivat Pyry Joutsen ja Tuomas Hyytiäinen, kun molemmat saivat tuloksen -21, eli yhteensä 159 heittoa.

Avoimen luokan yksi osallistujista oli Porvoon Frisbeegolfseuran 16-vuotias Kasper Backman. Sijalle 65 päätynyt porvoolaisnuori sai tuloksen +4 (63, 65, 56=184).

Naisissa tuli kaksoisvoitto Suomeen ja voiton vei Heidi Laine tuloksella +8 (60, 67, 61) 188. Porvoolainen Olivia Kindstedt sijoittui kymmenenneksi tuloksella +35 ja kierrokset 72, 74, 69 ja heittoja yhteensä 215.

– Kaksi ensimmäistä kierrosta olivat tasaisesti heikkoa heittämistä. Viimeinen kierros sujui jo paremmin. Heittämisen kanssa on ollut haasteita, mutta parempaa tuli lopussa. Peli ei vain lähtenyt toimimaan niin, kuin olin ajatellut.

Olivia Kindstedt

Olivian mukaan rata oli haastava, mutta niin isossa kisassa pitääkin olla. Hän mietti, että hyvät tapahtuma ja kova taso, niin mukavahan oli heittää.

Tulevaisuuden lupaus Backman viihtyi hyvin Sipoossa.

– Oli kyllä ihan mukavat kolme kisakierrosta. Erityisesti viimeisen kierroksen -4 tulos lämmittää mieltä. Siinä heitot olivat hyviä ja putti kulki. Puttaaminen kulki koko kisan ajan ja se oli minun vahvinta osaamista. On hienoa päästä näkemään huippujen tekemistä ja heittämään samalla radalla. Näin voi oppia ja verrata omaa tekemistä hyvin. Kisan pitääkin olla haastava, niin silloin oppii. Sipoon avoimen luokan rata oli kyllä kova. Kaksi ensimmäistä kierrosta oli heitto vähän hukassa. Hieno kokemus ja hyvin järjestetty kisa, Backman mietti urakan jälkeen.

Porvoolainen kiertää ahkerasti Porvoon, Sipoon ja Loviisan ratoja.

– Loviisan rata on kyllä oma suosikkini ja harjoittelen paljon siellä. Nyt edessä on harjoittelua ja katsotaan sitten uusia kisoja. Jos vaikka SM-kisoihin karsisi, niin katsotaan.

Frisbeegolftapahtumassa oli avoimen luokan lisäksi harrastesarjoja. Näitä pelattiin Sipoossa, Keravalla, Tuusulassa ja Porvoossa yhtäaikaisesti. Mukana oli yli 1000 pelaajaa kuudella eri radalla.

Moni ulkomaalainen pelaaja uskalsi myös tulla kisoihin. Virolaispelaajat kiittelivät hyviä ratoja ja koko Tyyntä oheistapahtumineen.

– Tultiin matkaan, kun tämä oli kaikille frisbeegolfin harrastajille, taitotasosta riippumatta. Radat ovat olleet todella hyviä, miesjoukko mietti.

Porvoon Frisbeegolfseuran Marko Kindstedt kertoi, että seurasta oli mukana talkooväkeä.

– Yhteistyöseuroista on mukana apukäsiä, niin saadaan kaikki hyvin läpi.

Daniel Lindström heitti amatöörisarjan kisaa Virvikissä Porvoossa ja Tuusulassa.

– Hyvin järjestetty tapahtuma ja oli mukava heittää kisaa hyvillä radoilla.