Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IF Sibbo-Vargarnan Eljas Aalto on loistavassa vedossa – myös sipoolaisvalmentaja Mikael Ylöstalo kerää kehuja

Huippukisat Porvoon keskuskentällä saivat aivan upean kliimaksin. Miesten sadan metrin juoksun Topgames Sprint -tapahtuman finaalissa tehtiin uusi loistava Suomen ennätys 10,16. Samuli Samuelsson paransi omaa ennätystään ja samalla teki uuden Suomen ennätystuloksen 10,16. Samuelsson oli todellisessa huippukunnossa ja juoksi Suomen toiseksi kovimman ajan 10,22 jo omassa alkuerässä.

Samuelssonin aika siirsi Tommi Hartosen vuonna 2001 juokseman SE:n 10,21 historiaan.

– Olen aivan sanaton ja on uskomaton tunne, että nyt ennätys on minulla. Monta vuotta tuo ennätys on ollut unelmana rikkoa ja nyt se vihdoin tuli. Nyt tuli todella roima parannus ja kyllä kelpaa nyt katsella uusia ennätyslukuja. Olosuhteet olivat täydelliset ja alla Suomen nopein rata, niin todella fantastista.

Samuelssonin valmentaja sipoolainen Mikael Ylöstalo oli myös ällikällä lyöty.

– Kyllä tämä tuli vähän puskista. Siinä välieräjuoksussa oli jo sellaista hyvää kimmoisuutta ja askellusta. Ennätysjuoksussa oli sitten koko paketti todella hyvin kasassa. Analysoidaan videolta myöhemmin tarkemmin, mutta olihan juoksu. Jalka nousi hyvin ja potentiaali käytettiin hyvin, aivan loistava aika, Ylöstalo sanoi.

– Suomen paras pikajuoksuvalmentaja ”Micke” on ilman muuta, Samuelsson sanoi

Olen aivan sanaton uudesta ennätyksestä.

Samuli Samuelsson

Ylöstalo oli muuten myös edellisen SE:n juosseen Hartosen valmentaja.

Samuelsson otti mielellään vastaan, että uusi ennätystulos alitti myös EM-kisojen tulosrajan, joten elokuussa Münchenissä Ikaalisten Urheilijoiden juoksija pääsee mittaamaan kuntoaan Euroopan sprintterihuippuja vastaan.

– Hyvän alkuerän jälkeen yritin nollata tilanteen ja ajatella ihan muuta kuin Suomen ennätystä, vaikka muut juoksijat kävivät siitä minulle höpöttämässä. Ylöstalokin sanoi, että lopetettaisiinko nyt siitä puhuminen, ennätys tulee jos on tullakseen, Samuelsson sanoi.

Finaalijuoksussa myötätuulta oli +0,6 m/s,

– Olen unelmoinut tästä hetkestä siitä lähtien kun juoksin 10,50:n aikoja. Tämä on minulle todella iso asia, Samuelsson mietti.

IF Sibbo-Vargarnan Eljas Aalto oli myös loistavassa vedossa. Sipoolainen rikkoi kaksi omaa ennätystä ja oli syystäkin hieman hämillään. Sadan metrin alkuerissä hän kellotti oman ennätyksensä 10,54.

400 metrin juoksussa tuli kauden kotimainen kärkitulos ajalla 47,08.

– Siinä tuli puolen sekunnin parannus omaan entiseen ennätykseen. Juoksu kulki hyvällä rytmillä puolet matkasta ja sitten painoin kaasua ja kolmas satanen tuli todella vauhdilla. Loppusuoralla sain vielä kaikki irti, niin tyytyväinen pitää olla. Tuli hyvä voitto ja Porvoon rata oli todella mahtava juosta.

– Sata metriä kulki todella kimmoisasti ja oikeastaan helposti. Siinäkin tuli roima parannus entiseen aikaan. Satasen finaaliin ei ollut sitten enää paukkuja, niin jätin sen väliin.

Akilleen vahva moniottelija Amanda Liljendal kävi kisaamassa kaksi lajia. Pituudesta tuli hyvä voitto, vaikka tulos ei aivan ollut sitä hänen parastaan. Pituuden voitto irtosi tuloksella 572.

– Sadalla metrillä sai kyllä ihan hyvän juoksun, mutta lajin erikoisnaiset painelivat lopussa kyllä lujempaa. Ihan hyvä asia on päästä kisaamaan kotiyleisön edessä, niin aivan tyytyväinen olen.

Nuori Akilleen maileri Ida Finell juoksi vahvan 400 metrin juoksun. Hän nappasi kolmannen sijan hyvällä ajalla 58,95.

– Juoksin B-erässä ja käytännössä yksin, niin siinä mielessä hyvä aika. Edellisenä päivänä juoksin kotikisoissa vielä 800 metriä, niin kaksi hyvää kisaa kotiradalla.

Ratakierroksella Akilleen Max Tallqvist voitti B-erän uudella ennätyksellään 48,77. Akilleen puolelta oltiin todella tyytyväisiä loistavaan tulostasoon. Samalla nähtiin, että Porvoon rata on nopea.