Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää juttuja Sipoon Sanomien näköislehdestä

Ajassa: Laura Foon, 36, (kuvassa) työskentelee perinnesaunottajana eli rennommin sauna-akkana.

– Monesti suomalaiset ajattelevat, että kyllähän me nyt saunoa osataan. Saunominen voi olla kuitenkin paljon enemmän kuin päivän nollaus löylyissä istuen, hän kertoo.

Työelämä: Moni haluaa nyt hoitoalalta pois, mutta Sanna Ryhäselle lähihoitajan ammatti oli pitkäaikainen haave. Se toteutui vuonna 2018.

Hyvinvointi: Peräpään vaivat ovat monelle tuttuja. Esimerkiksi peräpukamista kärsii jossain vaiheessa elämäänsä joka toinen suomalainen. Terveelliset elämäntavat ehkäisevät vaivoja.

Matka: Moni ohittaa Karjaan ja suuntaa Hankoon, Fiskarsiin tai Tammisaareen. Mutta on Karjaallakin hienoja rakennuksia ja leppoisa tunnelma.

Ajassa: Vesiväritehdas A. Wennström täyttää jo sata vuotta ja tekee yhä voittoa halpatuonnin puristuksessa. Nykyinen yrittäjä Tapio Tattari osti tehtaan vuonna 1981 nähtyään sattumalta yrityksen myynti-ilmoituksen lehdessä.

Tiede: Elinkautisvangit arvioidaan usein todellisuutta vaarallisemmiksi. Väkivaltariskiarvion toimivuutta tutkinut työryhmä ehdottaa, että arvio tehtäisiin jo vankeuden alussa.

Näköislehden lukuoikeus kuuluu Sipoon Sanomien tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi www.sipoonsanomat.fi/mediatunnus