Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoon moottoriradan EM-kisojen eteen on tehty tuhansia tunteja talkootyötä – yleisöä toivotaan paikalle runsaasti

Sipoon Moottorikerhon Hugo Svärd nauttii kotiradan tuomista haasteista

Sipoon Moottorikerhossa on tulevan viikonlopun EM-enduron järjestelyt viittä vaille valmiina. Kilpailuun liittyen odotetaan Sipooseen jopa tuhat henkilöä. Järjestäjät toivovat, että paikalle tulisi runsaasti yleisöä.

Mukana ovat Suomen huiput ja kansainväliset tähdet. Tämä on EM-sarjan kolmas osakilpailu ja kaikki kärkikuskit ovat tulossa mittaamaan Suomalaiset maastot.

Sipoossa Lugnäsin motocross-rata on kisan keskuspaikka. Järjestävän seuran SiMK:n ajajia on mukana runsaasti.

Dick Bergman, Henry Olenius, Mikael Miettinen, Kimi Koskinen ja Hugo Svärd ajavat EM-pisteistä ja SiMK:n Jan Grönqvist ja Juuso Jaatinen SM-luokassa, joka on kisan yhteydessä.

Sipoon Moottorikerhon nimekkäin endurokuljettaja Hugo Svärd lähtee kotimaisemiin luottavaisena.

– Viime kesän SM-enduron reitti on osa kisan reittiä. Kaksi erikoiskoetta ajetaan Sipoossa Lugnäsin rata-alueella ja yksi Iso-Helson eli Miettisen tilalla Pornaisissa. Kaikki paikat ovat tuttuja ja sillä tavalla on hyvä lähteä matkaan mukaan. Toivottavasti nyt tulisi paljon katsojia. Olen sanonut tutuille, että nyt olisi hyvä paikka tulla katsomaan, mikä laji enska parhaimmillaan on, Svärd sanoo.

Hän on jättänyt maailmalla kiertämisen vähemmälle. MM-sarjaan hän ei enää haaveile.

– Liian kallista kiertää maailmalla omalla rahalla, valitettavasti. Lähden tähän EM-kisaan pitämään hauskaa ja nauttimaan ajosta. Toki haluan voittaa kisan, eli ajetaan toki voitosta tosissaan. Kävin hakemassa pari italialaista kaveria Sipooseen, niin kyllä hekin ovat täällä tosi mielessä. Veikkaan, että tulee todella kova kisa ja yleisölle on paljon nähtävää molemmissa paikoissa.

– Pornaisissa on rakennettu vaativa osuus, jossa täytyy ajaa tarkasti, se kannattaa käydä katsomassa.

Svärdin isä menestynyt sipoolainen endurokuski Marko Laaksonen muistelee, että Nikkilässä ajettiin aikoinaan vastaavanlainen extreme-osuus.

– Se oli uutta silloin, mutta nyt EM-kisassa Miettisen tilalla on vastaavanlainen hyvä osuus. Kivikkoa ja hyvä metsäbaana, Laaksonen sanoo.

– Talkootyötä sekä konetyötunteja kertyy tuhansia kilpailun tiimoilta. Talkoolaiset olivat tyytyväisiä siihen, että paikat ovat sinänsä tutut. Hyvin olemme saaneet kerättyä talkoolaisia mukaan, mutta vielä mahtuu lisää. EM-rata pitää merkata tarkemmin, kuin SM-kisaan, niin radan laittajilla on kiirettä pitänyt. Moottoriradan ympärille on hyvä rakentaa ja yleisöllä on hyvät paikat seurata kisaa reitin varrella. Haluamme tarjota kaikille kuskeille hyvät puitteet ja erityisesti ulkomaisille kuskeille hyvät ja vaativat radat, Jaana Olenius sanoo.

– Tulee varmasti olemaan hienoa päästä ajamaan kotiradalla EM-kisaa. Itsellä on ajot olleet vähissä loukkaantumisen takia, mutta innolla odotan kotikisaa. Itsekin olen osallistunut talkoohommiin radan rakentamisessa. Kyllähän sitä oman seuran eteen haluaan tehdä töitä, Henry Olenius sanoo.

Kimi Koskinen ajaa pääsääntöisesti motocrossia, mutta mies lähtee ennakkoluulottomasti mukaan enduron EM-kisaan. Hän ajoi talvella Päijänne Ajon ja siitä rohkaistuneena päätti lähteä kotiradalle ajamaan enduroa.

– Tulee olemaan hienoa päästä mukaan EM-kisaan. Ei tarvitse ainakaan pitkälle matkustaa, että voi mitata kärkikuskien vauhtia omaan. Olen ollut myös mukana valmisteluissa, mutta loppuviikko menee valmistuessa kisaan. Pyörä on kunnossa ja itsekin todella motivoitunut, Dick Bergman sanoo.

– Voi verrata omaa vauhtia huippu-ammattilaisiin, kun SM-ajajat ovat samalla radalla, Jan Grönqvist sanoo.