Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt selvisi, minne Haminan mursu lopulta päätyy – Samassa paikassa on ennestään kaksi mursun luurankoa

Haminassa ja Kotkassa liikkunut mursu tulee konservoituna esille Helsingin yliopiston Luonnontieteelliseen keskusmuseoon (Luomus).

Mursulle tehtiin ruumiinavaus Ruokavirastossa torstaina 21. heinäkuuta. Seuraavaksi eläimen nahka ja luusto siirretään Luonnontieteelliseen keskusmuseoon. Mursun kudosta ja DNA:ta tallennetaan Luomuksen genominäytekokoelmaan, mikä mahdollistaa geneettisen tutkimuksen.

Mursun nahan, luiden ja DNA:n avulla pystytään arvioimaan eläimen ikä, lähimmät geneettiset sukulaiset ja saadaan tietoa sen elinympäristöstä.

– Mursu on herättänyt paljon huomiota, ja siksi eläin tullaan konservoimaan yleisönäyttelyyn tarinansa kera, kertoo eläintieteen yksikön johtaja Pasi Sihvonen Helsingin yliopiston tiedotteessa.

Luonnontieteellisen keskusmuseon kokoelmissa on ennestään kaksi mursun luurankoa 1840-luvulta. Näistä toinen on yleisön nähtävillä. Haminan mursu on merkittävä lisä Luomuksen kokoelmiin.