Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asuntomessut | Ei taloa ilman tulisijaa – Ottaisitko kotiisi vaikkapa bioetanolitakan tai kimaltelevan leivinuunin?

Asumisen ihanteet -kyselyn mukaan kodin energiaomavaraisuus on suomalaisille yhä tärkeämpää. Tätä ei voi olla huomaamatta Naantalin asuntomessuilla: tulisija on taas kiinteä osa olohuoneen sisustusta – ja onpa yhdessä kohteessa kamiina jopa kylpyhuoneessakin.

Yksi suomalaisten koti-ihanne muuttui 2 vuodessa isosti – Näin suomalaiset nyt haluavat asua

Messukohteissa käy selväksi, että tulisijoja on nyt tarjolla jokaiseen makuun. On selkeälinjaista kulmikkuutta, on kamiinoita – ja yhdessä kohteessa jopa kimalteleva leivinuuni, joka toimii myös varaavana takkana. Tulisijoissa poltetaan asukkaan maun mukaan joko puuta tai vaikkapa bioetanolia.

Se käy kuitenkin selväksi, että suomalaiset haluavat katsoa liekkeihin, sillä erilaisia takkatyylejä yhdistää iso ikkuna tulipesään.

Poimimme muutaman esimerkin asuntomessujen tulisijoista. Tiedot takoista ovat peräisin messuoppaasta ja myyjien verkkosivuilta.

1. Paikalla muurattu design-takka

2. Bioetanolitakka

3. Piipputakka

4. Kevyt kamiina

5. Varaava kiertoilmatakka

6. Kimalteleva leivinuunitakka

7. Takka kylpyhuoneessa

Mitä kuvista puuttuu? Joka kodin tärkeä keittiökaluste meni piiloon

Tässä ovat messutalojen 4 elämyksellisintä saunaa – Asiantuntijaraati: "On hienoa, että ihmiset ovat valmiita satsaamaan"

Arvaisitko tätä laattalattiaksi? Laatoitus kelpaa nyt muuallekin kuin kosteisiin tiloihin – "Kestää kauemmin kuin rakennus"

"Ovat nyt todella suosittuja" – Vanha kunnon ruokakomero tulee taas, tässä syy

2 erikoista saunaa ja 1 kylpyhuone Asuntomessuilta – Tällaisia et näe joka talossa

Naantalin asuntomessuilla luonto tulee sisään asti, katso kuvat – Tarkimmin alueella on säännelty jouluvaloja