Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudistus: Pian Instagram-kuvasi voivat päätyä helposti kenen tahansa videolle – Näin voit välttyä yllätykseltä

Instagramiin laittamasi kuvat voivat kohta päätyä helposti kenen tahansa muun käyttäjän Instagram-videolle. Asiasta kertoo Meta tiedotteessaan. Uudistuksen on tarkoitus tulla käyttöön loppuvuoden aikana.

Yllätyksen voi välttää kuitenkin helposti. Käytännössä muiden laittamia kuvia ja sisältöjä saa omiin videoihinsa siinä tapauksessa, jos profiili on julkinen. Yksityisiltä tileiltä sisältöjä ei pysty ottamaan käyttöönsä. Teknisesti yksityisyysasetukset saa hoidettua kuntoon Instagramin yksityisyys-valikosta, josta pitää valita kohta "Kelat ja remiksit". Sieltä kun ottaa pois päältä rastitukset kohdista salli keloissa, salli syötteen videoissa ja salli kuville, ei päädy muiden tekemiin sisältöihin.

Uudistuksen katsotaan imitoivan Tiktok-verkkopalvelua. Jatkossa myös kaikki Instagramiin ladatut, alle 15 minuuttia kestävät videot ovat keloja. Uudistus ei tule koskemaan vanhoja, jo palveluun ladattuja videoita.

Asiasta uutisoi Suomessa Helsingin Sanomat.