Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko autosi lempinimi Ford Karies tai Punainen Pantteri? – Näin suomalaiset kutsuvat autojaan

Saabukka ja Pösö ovat autojen lempinimiä, joista voi päätellä myös merkin, ja Allukin viittaa mukavasti malliin. Ford Karies, kertoo auton kunnosta ja Punainen Pantteri paljastaa auton värin.

Leasingautoyritys LeasePlanin tuore kysely kertoo, että viidennes vastaajista on antanut autolleen lempinimen, onhan auto arjessa tärkeä kaveri ja perheenjäsen. Yksi vastaajista on ristinyt autonsa Panuksi yläasteen kemian opettajan mukaan, kerrotaan tiedotteessa.

– Kyselymme mukaan yli tuhannen vastaajan joukosta 20,8 prosenttia oli antanut autolleen nimen tai lempinimen, kertoo myyntipäällikkö Timo Loimaranta tiedotteessa.

Auton päivää vietetään lauantaina 3. syyskuuta jo 26:tta kertaa. Tämä vuonna päivän teemana ovat liikkumisen kustannukset, joilla on suora merkitys niin kotitalouksien kuin elinkeinoelämänkin toimeentuloon. Auton päivä on Autoliiton luoma teemapäivä.

Nimien kirjosta välittyy aito tunneside autoon, lempinimeä on mietitty tarkoin, ja se pohjautuu usein auton merkkiin, malliin tai rekisterikilpeen.

Näistä on saatu kehitettyä mahtavia lempinimiä, kuten Sorsa, Hempuli, Nubsu ja Nopponen. Itseäni hymyilytti eniten nimi Panu, joka on annettu yläasteen kemian opettajan mukaan, Loimaranta naurahtaa.

Autoilla on usein perinteinen etunimi, kuten Seppo, Saara tai Veera. Oman auton nimi saattaa sisältää myös unelman eli punainen auto on Ferrari. Kiintymyksestä kertovat myös Hytykkä-, Söpö- ja Möhkö-nimet.

Nimiä on toisinaan mietitty myös kaverien kesken ja perheen kanssa yhdessä. Ja onhan se selvää, että jos auto on pikkuinen, niin nimeksi sopii Tirppa.