Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoolaispoliitikko ja kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman, 37, asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa

"Tulevissa eduskuntavaaleissa on pelissä Suomen tulevaisuus."

Sipoolainen kansanedustaja Heikki Vestman, 37, asettuu ehdolle kevään 2023 eduskuntavaaleissa. Vestman nousi eduskuntaan vuoden 2019 eduskuntavaaleissa yli 7 400 äänellä. Hän on tällä erää Itä-Uudenmaan ainoa kansanedustaja. Heikki Vestman on myös viidennen kauden kunnanvaltuutettu Sipoossa sekä Itä-Uudenmaan aluevaltuuston puheenjohtaja.

Kansanedustajan mukaan tulevissa eduskuntavaaleissa on pelissä Suomen tulevaisuus. Hän tiedottaa haluavansa, että Suomi palautetaan työnteon, talouden ja sisäisen turvallisuuden kysymyksissä järkilinjalle.

–  Työn verotusta on alennettava, koska työnteon ja yrittämisen pitää kannattaa. Oleiluyhteiskuntaan ei ole varaa. Resepti julkisen talouden tasapainoon on yksinkertainen: Ei pidä törsätä enempää kuin tienaa. Rehellistä on sanoa, että on kyettävä säästämään, Vestman linjaa ehdokkuutensa vahvistavassa tiedotteessaan.

Hän lähtee vaalitaistoon myös hyödyntämällä energiajuristin osaamistaan. Yksi Heikki Vestmanin vaalilupauksista on, että hän haluaa sähkölaskuihin ja bensapumpuille kohtuullisemmat hinnat.

Turvallisuuskysymyksissä Vestman haluaa painottaa kokonaisturvallisuutta. Hän vaatii maanpuolustuksen lisäksi vahvistuksia poliisille, oikeudenhoitoon ja rajavalvontaan. Lisäksi Heikki Vestman ilmoittaa, että Uudenmaan lähiöissä leviävälle jengiytymiselle on pistettävä stoppi ennen kuin se on liian myöhäistä.

Vestman on eduskunnassa perustuslakivaliokunnan sekä sisäisen turvallisuuden asioita hoitavan hallintovaliokunnan jäsen. Tärkeimpinä saavutuksinaan hän pitää lakia sähkön siirtohintojen leikkaamiseksi sekä rajapykälää, jonka nojalla Suomi voi tarvittaessa sulkea itärajansa.