Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erittäin uhanalainen kissaeläin sai kolme pentua Korkeasaaressa – Koko maailmassa jäljellä enää vain 500 yksilöä

Sunnuntaiaamuna Korkeasaaren eläintenhoitajat pääsivät todistamaan perheonnea pesäkameran välityksellä: naarastiikeri Sibiri imetti kolmea yön aikana syntynyttä pentua, kertoo Korkeasaari tiedotteessaan.

Pennut ovat pesäluolassa yhdeksänvuotiaan emonsa hoivissa vielä useita viikkoja. Syntymä oli iloinen uutinen myös lajin suojelulle.

Korkeasaaren tiikerit ovat erittäin uhanalaisia amurintiikereitä, joita on luonnossa noin 500. Ne kuuluvat eurooppalaisten eläintarhojen suojeluohjelmaan, jonka tavoitteena on turvata alalajin tulevaisuus. Korkeasaaren tiikereiltä toivottiin pentuja suojeluohjelmaan ja niiden oli nähty parittelevan toukokuussa. Pentue on tiikeriparin toinen.

Tiikerinpennut ovat syntyessään alle kilon painoisia, mutta emon rasvaisen maidon ansiosta ne kerryttävät painoa nopeasti. Pentujen silmät avautuvat vasta ensimmäisen elinviikon jälkeen.

Emoaan pennut lähtevät seuraamaan aikaisintaan kahden kuukauden iässä, eli niitä ei nähdä vielä viikkoihin pesäluolan ulkopuolella.

– Sibiri oli supermamma jo kuusi vuotta sitten, kun se sai ensimmäisen pentueensa. Se hoivaa pentuja tunnollisesti ja on todella rauhallinen silloinkin, kun viemme sisätiloihin ruokaa ja pennut jäävät hetkeksi yksin. Pennut voivat hyvin ja pulskistuvat silmissä", kertoo eläintenhoitaja Jonne Stenroth tiedotteessa.