Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoossa liikkuu susi, joka ei karta ihmisiä – toimi näin, jos näet sen

Porvoon Hinthaaran kylässä pyöri viikon verran susi, joka ei karta ihmisiä. Sen epäillään suunnanneen viikonlopun aikana Sipooseen.

Sipoon riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Lasse Karjalainen sanoo, ettei uusia susihavaintoja ole tullut hänen tietoonsa Sipoosta maanantai-iltapäivään mennessä.

– Meillä oli yksi susi heinäkuun lopussa, ehkä se on sama susi. Se oli kesyn oloinen, kulki teitä pitkin eikä karttanut ihmistä. Hinthaaran susi vaikutti tukevammalta, kun Sipoossa aiemmin nähty eläin saattoi olla nuorempi, Karjalainen pohtii.

Viimeiset susihavainnot kirjattiin Sipoossa Nikkilä–Martinkylä–Talma -alueella 30. heinäkuuta ja Paippisissa pari päivää aikaisemmin.

Kaikki näköhavainnot susista pitää tehdä välittömästi joko soittamalla hätänumeroon 112, josta ne ohjautuvat riistanhoitoyhdistykselle ja poliisille, tai suoraan Sipoon riistanhoitoyhdistykselle. Paikallisten petoyhdyshenkilöiden yhteystiedot löytyvät osoitteesta riista.fi kohdasta riistanhoitoyhdistykset.

Jos suden näkee, sitä ei pidä lähestyä, vaan poistua mahdollisimman hiljaa ja rauhallisesti paikalta. Juoksemaan ei pidä lähteä, koska se voi laukaista suden metsästysvietin.