Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tervehtynyt Arttu Wiskari lähtee konserttisalikiertueelle – "Suomi otetaan hyvin haltuun"

Huhtikuussa fanit huolestuivat, kun laulaja Arttu Wiskarin keikkamatka pohjoiseen päättyi ennen aikojaan. Lapin keikkareissu oli mennyt hyvin, ja tarkoitus oli vielä käydä esiintymässä Oulussa ja Suomussalmella. Ne keikat jäivät tekemättä: Wiskari joutui sairaalaan pahojen influenssaoireiden takia.

– Jatkossa käyn kyllä ehdottomasti ottamassa influenssarokotteen, Wiskari viestitti tuolloin faneilleen.

Jo edeltävänä vuonna laulaja oli jättänyt alkoholin pois ja kiinnittänyt muutenkin huomiota fyysiseen hyvinvointiinsa. Nyt laulaja on aloittamassa torstaina 20 keikkaa käsittävän konserttisalikiertueen Tampereelta Tampere-talosta. Ääni puhelimessa kuulostaa reippaalta.

– Mies on hyvässä kunnossa! Odotan esiintymisiä innolla. Olen kiinnittänyt huomiota siihen, että on riittävästi tullut käytyä ulkona ja nukkumisenkaan merkitystä ei sovi aliarvioida. Myös pitkään vaivanneet korvaongelmat ovat nyt kunnossa eli mies on ainakin suunnilleen kuosissa, Wiskari naurahtaa.

Tampere-talosta alkaa kiertue, jota artisti on odottanut jo kauan. Kyseessä on nimittäin Wiskarin uran kaikkien aikojen ensimmäinen kokonainen konserttisalikiertue.

– Aivan pohjoiseen asti ei mennä, mutta muuten Suomi otetaan hyvin haltuun. Kaikkea ei auta paljastaa, mutta sen verran voi sanoa, että keikoilla tullaan kuulemaan esimerkiksi tangoa. Konsertit on rakennettu kaksiosaisiksi, toinen osa on vähän kevyempää soittamista ja toisessa osassa mennään bändin kanssa kunnolla. Olen innoissani yhtyeestäkin: kaikki soittajat myös laulavat ja mukana on sellaisiakin tyyppejä, jotka hoitavat sen osaston paremmin kuin meikäläinen, Wiskari naurahtaa.

Luvassa on myös leirinuotiomeininkiä.

– Ajatus on se, että jutellaan paljon yleisön kanssa. Tuskin puhun kuitenkaan suomalaisesta jääkiekosta. Tamperetta on sillä saralla myös syytä kehua, sillä on hienoa että lajilla on hienot puitteet nyt myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Yleisesti on tiedossa, että Teemu Selänne on erittäin hyvä ystävä Wiskarin kanssa. Selänne on viime aikoina ollut paljon julkisuudessa Jokerit-vyyhdin kanssa.

– Tuskin soitan Teemulle konserttisalista! Meillehän kehittyi vahingossa sellainen tapa, että soitamme toisillemme juhannusaattona: ihan sama, olenko silloin lavalla vai en.

– Ensimmäisellä kerralla olin juuri lopettelemassa biisiä, kun huomasin että puhelin on jäänyt taskuun ja se soi siellä. Kurkkasin, että Teemuhan se siellä soittaa. Se lähti sitten vähän lapasesta: lopulta Teemu pääsi keskustelemaan tuhatpäisen yleisön kanssa ja laulettiin yhdessä Mökkitietä, mikä on hänen suosikkibiisinsä, Wiskari nauraa.

Vuonna 1984 syntynyt Wiskari on kymmenen vuoden uran aikana käytännössä sementoinut itsensä suomalaisen musiikkimaailman ytimeen. Toisella tavalla sanottuna kysyntää on niin paljon kuin vaan jaksaa tehdä.

– Nyt tuntuu hyvältä, tärkeintä on huolehtia omasta jaksamisesta. Olen haaveillut siitä, että voisin pitää kokonaisen vuoden verran lomaa, hän kertoo.