Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoon 670-vuotispäivä tarjoaa juhlahumua viikon ajan – vielä ehdit ilmoittautua mukaan tapahtumajärjestäjäksi

Elina Halla kannustaa paikallisia toimijoita osallistumaan omilla tempauksilla.

Sipoon kunta järjestää juhlaviikon 19.–25.9. sen kunniaksi, että on kulunut 670 vuotta siitä, kun Sipoo ensimmäisen kerran mainittiin virallisissa asiakirjassa eli Ruotsin kuningas Magnus Erikssonin kirjeessä.

Juhlan kunniaksi esimerkiksi kaikkia kunnan päiväkoteja ja kouluja on pyydetty juhlistamaan tapahtumaa parhaaksi katsomallaan tavalla. Lisäksi kuntalaisille on tarjolla tapahtumia koko viikon ajan maanantaista sunnuntaihin. Ne keskittyvät lähes kaikilta osin kuntakeskukseen Nikkilään, mutta juhlajärjestelyistä vastaava kulttuuri- ja vapaa-aikakoordinaattori Elina Halla toivoo mikropaikallisia juhlatapahtumia ilmaantuvan vielä runsaasti ympäri Sipoota.

– Toive on, että sipoolaiset yritykset, yhdistykset, yhteisöt ja vaikka ihan yksityiset kuntalaiset järjestävät omia tapahtumia, jotka voi itse lisätä mukaan kunnan verkkosivuilla Sipoo-viikko-kategoriassa ja päästä samalla osalliseksi juhlaviikon yhteismarkkinointiin, Halla kutsuu.

– Samasta paikasta kuntalaiset voivat katsoa, mitä kaikkea on tarjolla.

Juhlaviikko alkaa maanantaina 19.9. Sipoon Opiston järjestämällä, lähes kolmituntisella Sipoo-kiertoajelulla, jonka kyytiin pääsee sekä Nikkilästä että Söderkullasta kello 17. Kiertoajelu toistetaan vielä tiistaina kello 12 alkaen.

Maanantai-iltana Söderkullan kirjaston aulassa on kello 18 lasten sanataidetta sekä musiikki- ja tanssiesitys. Nikkilässä on samaan aikaan kulttuuritalo Lilla Villanissa kello 18.30 alkava jatsahtava konsertti, jonka pääsylippuun sisältyy kahvitarjoilu Sipoo-leivoksella.

Nimikkoleivosta tarjoillaan myös pääkirjastossa tiistaina kello 16–18 Sipoon saaristo-näyttelyn avajaisissa.

Keskiviikkona pääkirjastossa luennoi Martin Andersson kello 18–19 aiheenaan Sipoon henkirikokset 1920-luvulla.

Torstaina kello 9–13 kunnan katu- ja viherosasto järjestää avoimet ovet ja ohjelmaa koko perheelle uusissa tiloissaan Susikuja 2:ssa. Illalla on vuorossa sipoolaiskuorojen perinteinen Kuorokavalkadi, joka järjestetään Juhlatalossa kello 18.30 alkaen.

Perjantaina Nikkilän nuorisotalolla juhlat alkavat jo kello 15 mm. sumopainilla asuneineen. Iltaseitsemältä Nuorkan pihalla konsertoi paikallinen räppitähti Juno, ja festaritunnelmaa päihteettömään tapahtumaan tuovat mm. paikalle kutsutut ruokamyyjät.

Lauantaina Nikkilän urheilukentällä juhlitaan kello 10–14. Ohjelmassa on ainakin uusien ulkokuntoilulaitteiden avajaiset, Kangoojumps, inbody-mittaus, Sibben Olympialaiset ja pomppulinna.

Sunnuntaina tapahtumaviikko huipentuu Sibbo Ungdomsförening järjestämiin perinteisiin syysmarkkinoihin Nikkilässä, koulukeskuksen hiekkakentällä.

Juhlajärjestelyjen työllistämä Elina Halla toivoo juhlatunnelman tavoittavan kaikki kuntalaiset.

– Paljon on vielä auki, ehkä Sipoo-leivoksiakin saadaan enemmän tarjolle, mutta ilmapalloja ja Sibbe-susi ovat ainakin bongattavissa monin paikoin.

Lisätietoa: sipoo.fi/sipoo-viikko, elina.halla@sipoo.fi, p. 050 598 3083