Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Selvitys: Lähes kaikki suomalaiset lukevat sanomalehtiä – "On hienoa että lehdet ovat vuodesta toiseen ahkerassa käytössä"

Sanomalehtiä luetaan edelleen erittäin paljon, selviää Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT 2022) mittauksesta. KMT:n mukaan 95 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista lukee sanomalehtiä. Lukumääränä tämä tarkoittaa yli 4,1 miljoonaa ihmistä.

Sanomalehtien lukeminen on hyvin tasapuolista: sanomalehdet tavoittavat eri ikäisistä suomalaisista 90–97 prosenttia, eri ammattiryhmissä työskentelevistä 90–98 prosenttia ja eri tuloisista kotitalouksista 94–98 prosenttia.

Sanomalehtisisältöjä lukee digitaalisena 86 prosenttia suomalaisista. Painettua sanomalehteä lukee kaikista suomalaisista 55 prosenttia.

Sekä painettuna että digitaalisena sanomalehteä lukee lähes kaksi miljoonaa suomalaista. Vain digitaalisena sanomalehtensä lukee reilut 1,7 miljoonaa suomalaista, pelkästään painettuna 418 000 suomalaista.

– On hienoa, että tutkitusti suomalaisten mielestä luotettavin media, sanomalehdet painettuina tai digitaalisina, on myös vuodesta toiseen ahkerassa käytössä. Sisällön kuluttamiseen yhdelle sopii digi, toiselle printti, monille molemmat, kaikille ilahduttavasti kuitenkin jokin tapa, kommentoi Uutismedian liiton markkinointi- ja tutkimusjohtaja Sirpa Kirjonen.