Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielenosoitus lauantaina Porvoon sairaalan päivystyksen puolesta: "Olen harvoin ollut näin vihainen ja tiedän, että en ole ainut! "

Mielenosoitus STOP Porvoon sairaalan alasajolle järjestetään Porvoon torilla lauantaina kello 10 alkaen.

Syynä mielenilmaukseen on Husin yhtymähallitukselle esitetty säästölista, jota yhtymähallitus käsittelee ensi maanantaina. Säästölistalla on Porvoon sairaalan yhteis- ja traumapäivystyksen lakkauttaminen.

Lue lisää: Miten käy sipoolaisten lähisairaalan? Porvoon sairaalan päivystä esitetään lakkautettavaksi

Mikäli yhtymähallitus ja -valtuusto hyväksyvät lakkauttamisen, Itä-Uusimaa menettää ainoan päivystävän sairaalansa ja tulevaisuudessa päivystykseen alueelta olisi hakeuduttava Vantaalle, Peijaksen sairaalaan.

– Olen harvoin ollut näin vihainen ja tiedän, että en ole ainut! Myös meillä pääkaupunkiseudun ulkopuolella on oikeus potilasturvallisuuteen ja yhdenvertaiseen hoitoon, sanoo yhtymähallituksen jäsen Elin Blomqvist-Valtonen Facebookin tapahtumailmoituksessa.

– Leikkauslista on kuin märkä rätti Porvoon sairaalalle, yhteispäivystys ja traumapäivystys esitetään lakkautettavaksi.

"Näkyykö tällä hölmöydellä ja nöyryytyksellä loppua?" – enemmän kuin kymmeniä hoitajia aikoo lähteä Porvoon sairaalasta ja kirjoitti Tehyn autossa nimensä irtisanoutuviin

Säästölistalla mainitaan Blomqvist-Valtosen mukaan esimerkiksi Husin palveluverkosto ja sairaaloiden profilointi, jonka kokonaisvaikutus on noin 18,1 miljoonaa euroa, jakautuen seuraavasti:

Helsingissä Malmin sairaalan yhteispäivystyksen lopettaminen ja päivystysoston lakkauttaminen, traumapäivystyksen lopettaminen Porvoon ja Lohjan sairaaloissa, Raaseporin sairaalan osaston ja päivystyspoliklinikan uudelleenorganisointi yhdessä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa, Husin psykiatrian osastomuutokset Helsingissä, Lohjan ja Porvoon sairaaloiden yhteispäivystysten lopettaminen ja erikoissairaanhoidon päivystysrinkien vähentäminen.

Hyväksytkö Porvoon sairaalan päivystyksen siirron Vantaalle Peijaksen sairaalaan?

Vestmanilta täystyrmäys Porvoon päivystyksen alasajolle: "HUS ei nykyiselläänkään kykene järjestämään päivystystä laillisesti"