Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoolaisia tehosterokotetaan omikronia vastaan nyt uudella rokotteella – Marraskuussa samaan syssyyn voi saada influenssapiikin

Sipoo sai viime viikolla käyttöön uusimman koronaviruksen omikronmuutoksia vastaan kehitetyn rokotteen. Varianttirokotetta B4-B5 käytetään nyt tehosterokotuksiin.

– Jos rokotussarjasi on vasta alussa, eli tarvitset 1. tai 2. rokotteen, saat alkuperäisen rokotevalmisteen. Vakavasti immuunipuuteiset henkilöt saavat variantirokotetta 4. annoksesta alkaen, kunnan tiedotteessa kerrotaan.

Suositeltu rokoteannosmäärä ja annosväli vaihtelevat ja riippuvat muun muassa henkilön iästä, mahdollisesta taudin sairastamisesta ja siitä, kuuluuko hän johonkin koronavirustaudin riskiryhmään.

Marraskuun alusta alkaen koronarokotuskäynnillä voi saada Sipoossa kaksi rokotetta. Koronarokotukseen ajan varannut henkilö voi halutessaan saada samalla myös influenssarokotteen.

Halusta saada käynnillä myös influenssarokote ei tarvitse ilmoittaa etukäteen, eikä influenssarokotusta varten tarvitse varata erillistä aikaa. Riittää, että kertoo koronarokotuskäynnille tullessaan haluavansa myös influenssarokotteen. Kausi-influenssarokotukset alkavat Sipoossa tiistaista 1. marraskuuta alkaen.