Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tänään alkaa kuudettatoista kertaa kampanja, joka kerää miljoonia vähäosaisille – Tästä syystä Nenäpäivän videoilla ei nähdä nyt julkkiksia

16. kertaa järjestettävä Nenäpäivä-kampanja alkaa tänään. Kampanja huipentuu perjantaina 11. marraskuuta suoraan televisiolähetykseen Yle TV1:ltä.

Nenäpäivä kerää varoja maailman heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi tehtävään kehitysyhteistyöhön. Videoilla on totuttu näkemään julkisuuden henkilöitä Afrikassa auttamassa hädänalaisia lapsia. Nyt tämä elementti on poissa. Inserteissä nähdään paikallisia ihmisiä sekä järjestöjen työntekijöitä.

– Kehitysyhteistyötä tekevät järjestöjen tuella juurikin paikalliset ihmiset, ja haluamme tuoda vahvemmin esiin heidän näkökulmaansa. Tulemmekin nostamaan näitä henkilöitä ja heidän työtään paremmin esille tulevissa sisällöissämme ja viestinnässämme tuensaajien lisäksi, sanoo Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Riina Paasio tiedotteessa.

Kampanja on aiemmin saanut kriittistä palautetta muun muassa stereotypisoivan ja eriarvoistavan kehitysyhteistyökuvaston käytöstä. Nyt muutoksiin on ryhdytty: vuoden 2022 Nenäpäivä-kampanja panostaa yhdenvertaisuuteen, monimuotoisuuteen ja inklusiivisuuteen.

– Haluamme luoda kampanjan, joka tuo kaikki yhteen rakentamaan oikeudenmukaisempaa maailmaa. Olemme kuulleet ja vastaanottaneet viime vuosina saamamme arvokkaan palautteen ja pyrimme luomaan kampanjasta aiempaa yhdenvertaisemman, kertoo Paasio.