Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

4-vuotias samojedinkoira Neo naurattaa omistajaansa päivittäin –  Sipoolaisen Tuija Johanssonin ottama kuva erottui edukseen kisassa, johon lähetettiin yli tuhat otosta

Sipoon Sanomien ja muiden Etelä-Suomen Median lehtien suosittu, perinteikäs ja korkeatasoinen Eläinkuvakisa sai jälleen suuren suosion. Kuvia kilpailuun lähetettiin yli tuhat kappaletta.

Tuomaristo on käynyt läpi kovatasoisen kisakuva-aineiston ja nostanut kilpailun parhaiksi kuviksi 11 otosta mitä erilaisimmista eläimistä ja kuvaushetkistä.

Parhaimpien kuvien joukkoon ylsi sipoolaisen Tuija Johanssonin ottama kuva samojedinkoirastaan. Kuvassa 4-vuotias Neo lipoo kielellään pihlajanmarjoja kotipihallaan Boxissa kuin miettien mahtavatkohan marjat olla happamia.

Eläinkuvakisan tuomaristona toimineet Etelä-Suomen Median ammattilaisvalokuvaajat Päivi Tuovinen ja Sauvo Jylhä perustelivat Johanssonin voittokuvaa näin.

– Kuvassa kaunis minimalistinen väriskaala, hyvä sommitelma ja erikoinen tapahtuma.

Tuija Johanssonin mukaan Neo pitää päivittäin huolta siitä, ettei elämä hänen kanssaan käy tylsäksi.

– Neo on hauska ja iloinen koira, jonka tekemisille saa nauraa joka päivä, hän kuvailee lemmikkiään.

Koiria Johansson on harrastanut yli 40 vuotta.

– Naapurissamme oli samojedikennel ja yhtenä päivänä sieltä karkasi pari koiraa. Minä ja kaverini otimme ne kiinni ja kiitokseksi pääsimme tutustumaan heille. Ihastuin heti tähän rotuun, Johansson kertoo.

Ensimmäisen oman koiran Johansson sai vuonna 1979 ja Funny Fabric -kennelnimen alla hän on kasvattanut samojedeja vuodesta 1995 lähtien. Tällä hetkellä Johanssonin kotona asustaa myös Neon kahdeksan kuukautta vanha tytär Bentley.

Muiden voittajakuvien ottajien tapaan, Johansson palkitaan hienoilla eläin- ja kuva-aiheisia palkintoja. Kaikille voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Eläinkuvakisaan pystyi osallistumaan millä tahansa eläimen kuvalla. Kisassa ei ole erillisiä sarjoja. Kisa-aika oli 15.9.–5.10.2022.

Koko eläinkuvakisan gallerian näet osoitteesta etelasuomenmedia.fi/elainkuvakisa.