Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Älä tee tätä "valitettavan yleistä" virhettä kylpyhuoneen puhdistuksessa – "Voi saada aikaan pahaa tuhoa"

Kylpyhuoneen lattiasaumoja kannattaa kuurata säännöllisesti, jopa viikoittain, sillä muuten ne voivat pahimmillaan jopa homehtua.

Moni tekee kuitenkin saumojen putsauksessa pahan virheen, varoittaa vastuukorjaustiimin työnjohtaja Tuomo Hänninen rakennusyhtiö JM Suomesta.

– On äärimmäisen tärkeää muistaa harjata lattiasauma poikkipäin ylittämällä, eikä saumansuuntaisesti. Sauman suuntainen hankaus esimerkiksi juuriharjalla voi saada aikaan pahaa tuhoa. Ne kestävät sellaista käsittelyä todella huonosti ja on valitettavan yleistä, että näin tehdään, Hänninen sanoo tiedotteessa.

Hänninen suositteleekin saumojen puhdistamiseen joko pehmeää harjaa tai muuta hellävaraista välinettä.

Etenkin laattasaumojen uusiminen on ammattilaisellekin haastava työ.

– Itse olen havainnut saumojen puhdistamiseen parhaiten sopivaksi pehmeähkön juuriharjan ja hieman kloriittia sisältävän puhdistusaineen. Myös esimerkiksi tiskiaineen ja veden sekoitus, jossa on mukana hieman etikkaa, toimii hyvin.

Hännisen mukaan säännöllinen puhdistus on ainoa tapa pitää saumat kunnossa. Hän suosittelee siivoamaan kylpyhuoneen muun asunnon normaalin viikkosiivouksen yhteydessä.

Satojen miljoonien katsomien siivousvideoiden Auri putsasi palkinnon – Katso Vuoden Tamperelainen 2022 top 5

Siivouksen yhteydessä kannattaa kiinnittää huomiota saumojen kuntoon, Tuomo Hänninen vinkkaa.

– Saumojen uusiminen on järkevää silloin, kun niistä alkaa irrota paloja tai pinta alkaa selkeästi olla huokoinen ja siten vaikeasti puhtaana pidettävä, hän summaa tiedotteessa.

Hänninen kuitenkin suosittelee jättämään saumaremontin ammattilaisille.

– Kenenkään, jolla ei ole aiempaa laatoituskokemusta, ei tulisi suorittaa omin päin pesun lisäksi muita toimenpiteitä laattapinnoille ja saumoille. Niin silikonisaumojen kuin etenkin laattasaumojen uusiminen on ammattilaisellekin haastava työ juuri sen takia, ettei alla olevaa vesieristettä saa missään vaiheessa vaurioittaa.

Taloyhtiössä kannattaa Hännisen mukaan uusia kaikkien asuntojen kylpyhuoneiden saumat samalla kertaa, jolloin remonttiin saa kilpailutettua edullisemman hinnan.

Tälle alalle töihin pääsisi heti, mutta edes opiskelupaikkoihin ei saada hakijoita – "Työperäinen maahanmuutto on ollut ratkaisu ja jatkossa tarve kasvaa"

Kuka siivoaa sinun sotkusi? – Siivousalan yrityksissä maahanmuutto nähdään ratkaisuna työvoimapulaan

Itsepalvelu lisääntyy hotelleissakin – asiakkaista joku kehuu joustavuutta, toinen kokee turvattomuutta